16-27

Landelijk

Wij willen niet dat jongeren in de jeugdzorg op hun 18e worden losgelaten. Momenteel krijg je dan wéér een nieuwe hulpverlener waarmee je vertrouwen moet gaan opbouwen. En veel jongeren met een verleden in de jeugdzorg worden dak- en/of thuisloos.

Op je 18e ben je dan wel volwassen volgens je kalenderleeftijd, maar je bent niet zomaar zelfstandig en daarmee dus klaar om het volwassen leven te leiden. Dus wij willen de leeftijdsgrens van 18 uit de Jeugdwet en ervoor zorgen dat je huidige traject kan doorlopen tot je basis op orde is.
Bij ExpEx nemen we de Big 5 als basis: support, wonen, school & werk, inkomen en welzijn. Deze randvoorwaarden moeten op orde zijn, zodat je bestaanszekerheid hebt. Dan pas mag de hulpverlening stoppen en tot die tijd moet je hulp en ondersteuning van de jeugdzorg kunnen krijgen. (En wil je zelf niet meteen als je 18 wordt door, dan mag je altijd later nog terugkomen.)

Hieronder hebben we alle artikelen en andere pagina’s op onze website verzameld die over de overgang van 18- 18+ gaat en toekomstgericht werken voor de fase tussen 16 en 27 jaar.

Informatie hierover is ook te vinden op de website van het Nederlands JeugdInstituut en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Wij willen de leeftijdsgrens van 18 uit de jeugdwet en de Big5 als basis voor bestaanszekerheid!

Nieuws