Big 5 actie meeting

21 september 2022

We weten allang wat jongeren die de jeugdhulp verlaten nodig hebben. Wat ons betreft is het tijd om het nu ECHT te gaan regelen. We hebben genoeg noodklokken over de jeugdzorg gehoord. We vragen Den Haag om NU 18 jaar als grens uit de jeugdwet te halen en om alle jongeren te ondersteunen tot hun Big 5 op orde is.

1) Support
2) Wonen
3) School & Werk
4) Inkomen
5) Welzijn

De wet verandert niet in een nacht. Maar verandering begint wel vandaag. Wat kunnen het Rijk, gemeenten, jeugdhulp en jongeren zelf NU doen om te zorgen alle jongeren die jeugdhulp krijgen een kansrijke toekomst tegemoet gaan?

Meer info op onze pagina over de Big 5

9 november organiseren we samen met Jongerenpanel de Derde Kamer en Samah de Big 5 Actiemeeting. We gaan ervoor pleiten dat 18 jaar als leeftijdsgrens uit de jeugdwet gaat en dat jongeren pas worden losgelaten als hun Big 5 duurzaam op orde is. Het belooft echt een supermooie dag te worden waarin de focus ligt op leren van elkaar en echt actie ondernemen waar dat nu al kan. Staatssecretaris Maarten Van Ooijen schuift sowieso aan (en de jongeren zijn van plan hem het vuur aan de schenen te leggen :-)).

Je bent natuurlijk zelf van harte welkom, maar het zou ook heel fijn zijn als je de uitnodiging kan doorsturen. We proberen iedereen uit te nodigen om niet alleen te komen maar altijd met een diverse groep deel te nemen aan de actie-meeting. We zouden het heel tof vinden als er vanuit alle hoeken van het land jongeren, ouders, jeugdhulp professionals, jeugdhulpbestuurders, beleidsadviseurs en bestuurders van gemeenten komen. Dus mocht je anderen kennen voor wie dit waardevol is, neem ze mee of stuur de uitnodiging door!

P.S. Mochten er jongeren of ouders willen komen voor wie de reiskosten een probleem zijn, en mocht dat ook vanuit jullie organisatie niet gedekt kunnen worden dan horen we het graag. We hebben een speciaal potje zodat iedereen die wil deelnemen ook kan deelnemen.

9 november
13:00 – 18:00
De Alchemist; Utrecht
Kon. Wilhelminalaan 8

Vanaf 17 uur praten we na met een drankje. Toegang is gratis. Meld je aan bij: fanny@uptous.nl

Big5actiemeetingflyer
Big5actiemeetingProgrammav2