Eindejaarslunch met ‘Ik word 18’ Ervaringstheater op het Ministerie

De voorstelling ‘Ik word 18’ is speciaal gemaakt voor de nieuwjaarsbijeenkomst van de Associatie voor de Jeugd en Jeugdzorg Nederland. Laatsgenoemde heeft er voor gezorgd dat wij hem nu ook op het Ministerie kunnen vertonen. Als eindejaarsbijeenkomst, waar we o.a. ook medewerkers van andere ministeries, de VNG en het NJI voor uitnodigen.

Stap even úit je dagelijkse werkzaamheden en ín de belevingswereld van de jongeren! Wat betekent het om meerderjarig te zijn? En wanneer voel jij je volwassen? Hoe voelt het als je ineens geen jeugdhulp meer krijgt, terwijl je gewend was daar de afgelopen jaren op terug te kunnen vallen? Wat heb je op dat moment nodig?

De bijeenkomst vindt plaats op 11 december van 11.45 tot 13.00 uur. We starten met een heerlijke lunch. Locatie is het NH Hotel in Den Haag: Prinses Margrietplantsoen 100. Graag je aanwezigheid bevestigen voor 3 december: aanmelden. Hopelijk zie we jou dan ook?

Ervaringstheater

Ervaringsdeskundige jongeren en hulpverleners springen samen op het podium om persoonlijke ervaringen te delen aan de hand van onder meer spoken words en muziek. Door vanuit ons hart te spreken, weten wij andere harten te raken. We werken vanuit gelijkwaardigheid en zorgen voor herkenning en erkenning. Met als doel de jeugdhulp gezamenlijk te transformeren!

Misschien heb je ons eerder gezien of over Ervaringstheater gehoord? Zo is er voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een voorstelling ontwikkeld over thuiszitters. En voor de VNG over privacy, welke vertoont werd op de Voor de Jeugd Dag. Kom jij net als de vele eerdere bezoekers de kracht van de kwetsbaarheid ervaren?

Op www.ervaringstheater.com stellen we ons voor, leggen we onze aanpak uit en vertellen anderen wat ze van ervaringstheater vinden.
Nu al nieuwsgierig? Previews van eerdere voorstellingen zijn te zien op YouTube.

Experienced Experts

ExpEx is het platform voor ervaringsdeskundigheid in de jeugdhulp. Lokaal georganiseerd krijgen jongeren een training 12 avonden waarin zij hun ervaringen tot bron van kennis maken en leren deze functioneel in te zetten. Daarna gaan zij voor jeugdhulp instellingen aan het werk als maatje voor jongeren en worden zij gesprekspartner voor hulpverleners en gemeenten. Ieder op zijn eigen manier en met eigen talenten.

De website van ExpEx is te bezoeken via www.expex.nl en we zijn te volgen via Twitter en Facebook. We hopen je binnenkort te ontmoeten!