Ervaringscafé

Landelijk

Zoek jij een plek waar je je veilig voelt en jezelf kunt zijn? Wil jij andere jongeren ontmoeten, ervaringen delen, muziek maken of spellen spelen? Dan is ‘Het ervaringscafé’ er ook voor jou! Samen is voor ons het kernwoord; samen koken, samen eten, samen muziek maken, samen sporten, samen delen, samen zijn.

Na het grote succes van het ervaringscafé in Midden-Holland en de corona-pandemie waarbij contact moeilijk was, gaan we nu als ExpEx in al onze regio’s een ervaringscafé opzetten!

Wat is een ervaringscafé?

Een ervaringscafé is een plek voor en door jongeren. Hier kunnen jongeren elkaar leren kennen, elkaar ontmoeten, ervaringen delen, workshops volgen en creatief bezig zijn. De activiteiten krijgen vorm vanuit de wensen en behoeften van de jongeren zelf. Het is een plek waar jongeren zich veilig kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn.

Waarom?

Twee jaar geleden is het idee voor ervaringscafés bedacht door ExpEx uit Midden-Holland en het bleek een groot succes! Toen kwam de corona-pandemie, waarbij contact moeilijk was en veel jongeren psychische problemen en eenzaamheid ervaarden. Voor ons een extra reden om nu in al onze regio’s ervaringscafés te gaan doen! 

Nieuws