ExpEx worden

Heb jij ervaring in de jeugdhulp en wil je graag een ExpEx worden? Elke regio organiseert zo nu en dan een ExpEx training, dit is in elke regio anders geregeld.

De training

In deze basistraining van 12 bijeenkomsten van 3 uur leer je om je eigen ervaring een positieve plek in je leven te geven. Je leert ook van de ervaringen van anderen. En vaardigheden om je ervaring te gebruiken. Na de training kan je ingezet worden als luisterend oor of maatje voor een jongere in de jeugdhulp of als adviseur van instellingen en gemeenten.

Jongeren tussen de 17 en maximaal 30 jaar kunnen meedoen aan de training. Het is fijn als je enige afstand hebt tot je ervaring. Je krijgt voor de training een intakegesprek met een ExpEx trainer, een ExpEx en/of een coördinator. Daarin wordt bekeken of jij geschikt bent om aan de training mee te doen.

Regionale projecten

Op verschillende plaatsen in Nederland zijn er ExpEx projecten of worden ze opgezet. Als je ExpEx wil worden kan je onderstaand formulier invullen. Dat sturen wij dan door aan de regio waar jij woont en vragen ze contact met je op te nemen. Dan hoor je ook of er een training gepland staat en wanneer.

Woon je in een regio waar geen project is? Dan kan je ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan contact met je op als er in jouw regio een project gaat starten. Daarom zijn wij benieuwd waar je woont en waar je hulp hebt gekregen.

ExpEx worden

Vul het formulier in, dan kunnen wij contact met je opnemen.

ExpEx worden
Bezig met versturen