ExpEx Flevoland

Regionaal

Welkom op de pagina van ExpEx Flevoland

ExpEx zijn jongeren met een rugzak vol ervaringen. Denk aan GGZ, dak- en thuisloosheid, jeugddetentie of problemen thuis. De ervaring die zij hebben opgedaan, zetten zij in om de hulpverlening aan jongeren in Flevoland te verbeteren.

ExpEx worden?

We zoeken altijd Flevolandse jongeren onder de 30 jaar met ervaring op het gebied van o.a. jeugdhulp, verslaving, pesten, (v)echtscheiding, jong ouderschap etc. Ben jij gemotiveerd om jouw kennis in te zetten voor het verbeteren van de situatie van andere jongeren? Ben of ken jij die jongere? Ook dit jaar bieden we een 12-weken durende training tot ExpEx ervaringsdeskundige aan. De training is kosteloos. Als ExpEx maak je deel uit van een groep jongeren die elkaar begrijpt, stimuleert en inspireert.

Na de cursus ben je als ExpEx ervaringsdeskundige inzetbaar als hoopverlener voor andere jongeren als maatje, of als adviseur voor bijvoorbeeld hulpverleners en gemeenten. Voor jouw inzet als ervaringsdeskundige krijg je een vergoeding. Ben of ken jij deze nieuwe toekomstige ExpEx? Laat het ons weten! Neem contact op met ons op: ExpEx@flever.nl

ExpEx inzetten?

Denkt u erover na om een ervaringsdeskundige jongere in te zetten als maatje voor een andere jongere of als adviseur binnen uw gemeente of instelling? Neem dan contact op met ExpEx Flevoland! Hoewel het ExpEx programma in Flevoland nu ontwikkeld wordt en de eerste jongeren binnen Flevoland nog getraind moeten worden, denken we graag met u mee in wat er nu al mogelijk is. Het vooruitzicht is dat vanaf de start van 2020 de eerste ExpEx getraind zijn en gematcht kunnen worden!

Heb je zelf behoefte aan ondersteuning van ExpEx?

Ben jij zelf op zoek naar ondersteuning, bijvoorbeeld een ExpEx-maatje? Wat fijn dat je deze site hebt gevonden! Neem contact op met ons op: ExpEx@flever.nl.

Contact

Laat ons weten als u samenwerking zoekt met een ExpEx, of als je zelf ExpEx wil worden. Vragen, ideeën, of aanmelden voor de training of werkgroep? We horen het graag!

Bel of mail Astrid Stomphorst; 06-43459191 of Neem contact op met ons op: ExpEx@flever.nl

Volg ons op LinkedIn of Facebook

‘Niet geld, maar kind moet centraal staan’

Steph en Diantha hebben zich ingezet voor het Flevolandse project ExpEx, dat staat voor Experienced Experts.

“Ik heb heel erg het gevoel dat het altijd gaat over financiën. Ik vind het belangrijk dat het kind meer vooropgesteld wordt. Dat als die zegt wat hij of zij nodig heeft, dat daar naar geluisterd wordt”, vertelt Steph.

Daar is Diantha het mee eens. “Ik ben vaak van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg verschillende behandelingen. Later bleek pas dat ik autisme had.”

Als het aan de jonge vrouwen ligt wordt er voortaan beter naar kinderen en jongeren geluisterd. Ze willen graag hun steentje bijdragen door bijvoorbeeld voorlichting te geven, door om tafel te gaan met beleidsmakers of een maatje te zijn voor jongeren.

Downloads

Nieuws uit de regio

In samenwerking met