ExpEx Flevoland

Regionaal

ExpEx zijn jongeren met een rugzak vol ervaringen. Denk aan GGZ, dak- en thuisloosheid, jeugddetentie of problemen thuis. De ervaring die zij hebben opgedaan, zetten zij in om de hulpverlening aan jongeren in Flevoland te verbeteren.

ExpEx worden

We zoeken altijd Flevolandse jongeren onder de 30 jaar met ervaring op het gebied van o.a. jeugdhulp, verslaving, pesten, (v)echtscheiding, jong ouderschap etc. Ben jij gemotiveerd om jouw kennis in te zetten voor het verbeteren van de situatie van andere jongeren? Ben of ken jij die jongere? Wij bieden een kosteloze training tot ervaringsdeskundige aan waarin je leert jouw ervaring in te zetten op een positieve manier.

Na de cursus ben je als ExpEx ervaringsdeskundige inzetbaar als hoopverlener voor andere jongeren als maatje, of als adviseur voor bijvoorbeeld hulpverleners en gemeenten. Voor jouw inzet als ervaringsdeskundige krijg je ook een vergoeding. Ben of ken jij deze nieuwe toekomstige ExpEx? Laat het ons weten! Neem contact op met ons op: ExpEx@flever.nl. In april 2024 start er een nieuwe training in Flevoland.

ExpEx Flevoland

Met ons samenwerken

ExpEx zijn een luisterend oor en maatje voor een jongere en gesprekspartner en adviseur van teams, organisaties, onderwijs, gemeenten of ministeries.

ExpEx staan dicht bij de belevingswereld van jongeren. Ze zijn een geloofwaardige bron van hoop. Samenwerken met een ExpEx verhoogt sensitiviteit binnen de organisatie en gaat stigmatisering tegen.

ExpEx inzetten

Denkt u erover na om een ervaringsdeskundige jongere in te zetten als maatje voor een andere jongere of als adviseur binnen uw gemeente of instelling? Neem dan contact op met ExpEx Flevoland! Ons team van vrijwilligers staat voor u klaar. U kunt ons bellen of mailen om informatie te krijgen over waar onze vrijwilligers ervaringsdeskundig in zijn.

Aanbod

Preventie en voorlichting | Maatje en ervaringscoach | Belangenbehartiging | Advies | Training en workshops | Kennis en onderzoek | Activiteiten organiseren | Ervaringscafés.

Heb jij behoefte aan ondersteuning van ExpEx?

Ben jij zelf op zoek naar ondersteuning, bijvoorbeeld een ExpEx-maatje? Wat fijn dat je deze site hebt gevonden! Neem contact op met ons op: ExpEx@flever.nl.

Contact

Telefonisch – Astrid Stomphorst 06 434 591 91
Mail – ExpEx@flever.nl.

Laat ons weten als u samenwerking zoekt met een ExpEx, of als je zelf ExpEx wilt worden.
Vragen, ideeën, of aanmelden voor de training of werkgroep? We horen het graag!

‘Niet geld, maar kind moet centraal staan’

Steph en Diantha hebben zich ingezet voor het Flevolandse project ExpEx, dat staat voor Experienced Experts.

“Ik heb heel erg het gevoel dat het altijd gaat over financiën. Ik vind het belangrijk dat het kind meer vooropgesteld wordt. Dat als die zegt wat hij of zij nodig heeft, dat daar naar geluisterd wordt”, vertelt Steph.

Daar is Diantha het mee eens. “Ik ben vaak van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg verschillende behandelingen. Later bleek pas dat ik autisme had.”

Als het aan de jonge vrouwen ligt wordt er voortaan beter naar kinderen en jongeren geluisterd. Ze willen graag hun steentje bijdragen door bijvoorbeeld voorlichting te geven, door om tafel te gaan met beleidsmakers of een maatje te zijn voor jongeren.

Downloads

Nieuws uit de regio

In samenwerking met