Vervolg: voorlichting

We hebben een vervolgtraining tot voorlichter ontwikkeld om van onze ExpEx naast maatjes en adviseur ook goede voorlichters maken. Om echt voorlichtingswerk te kunnen doen in de vorm van gastlessen, spreken voor grote groepen en het geven van workshops aan bijvoorbeeld (toekomstige) hulpverleners.

Voorlichting

In deze training leren de ExpEx o.a. nog beter voor een groep te spreken door dat eerst in de veilige omgeving van de trainingsgroep te oefenen. Daarin zal vooral geoefend worden met het presenteren van het eigen verhaal. En we gaan in op mogelijk lastige situaties die zich daarbij kunnen voordoen: hoe bouw je in korte tijd vertrouwen op? Hoe houd je de aandacht van de groep erbij? Hoe bewaak je de tijd?

Tijdens de training geven we feedback op filmpjes van lezingen die ExpEx in het land eerder hebben gegeven. Ook bespreken we hoe een voorlichting volgens onderzoek het meest effectief is.

De ExpEx leren dankzij deze training een interactieve voorlichting te geven. Door tijdens onze samenkomsten zoveel mogelijk gebruik te maken van verschillende werkvormen die leerzaam zijn voor de deelnemers van de training en tegelijkertijd als voorbeeld dienen om in voorlichtingen te gebruiken.