ExpEx Amsterdam en omstreken

Regionaal

ExpEx, Experienced Experts, zijn jongeren met een rugzak vol ervaringen. Denk aan GGZ, dak- en thuisloosheid, jeugddetentie of problemen thuis. De ervaring(en) die zij hebben opgedaan tijdens hun hersteltraject, zetten zij in om de hulpverlening aan jongeren in Amsterdam te verbeteren. ExpEx Amsterdam is een project bij TEAM ED. Dit sociale uitzendbureau leidt volwassenen op tot ervaringsdeskundige en zet ze als vrijwilliger in op diverse projecten.

Zie voor meer informatie de site van TEAM ED.

Onze missie

Na de twaalfwekelijkse ExpEx opleiding gaan wij als ervaringsdeskundigen aan de slag. Dit kan als hoopverlener voor andere jongeren, adviseur voor hulpverleners en beleidsmakers en voorlichter voor scholieren en studenten. Hiermee hopen wij een waardevolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van de hulpverlening aan jongeren in Amsterdam. Én door als ExpEx ons in te zetten ook zelf verder te ontwikkelen en groeien in ons verdere herstel.

Ervaringscafé

Na het grote succes van het ervaringscafé in Midden-Holland zijn we bij alle andere regio’s ook gestart met het opzetten van zo’n café. In Amsterdam was dit al snel populair waardoor wij de mogelijkheid kregen om dit maandelijkse café wekelijks te gaan organiseren in Amsterdam-Zuid. Het ervaringscafé is een plek voor jongeren om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten, activiteiten te doen en ervaringen te delen. Het wordt georganiseerd door een ExpEx in dienst en is iedere donderdag van 19:00-21:30 bij de Quelijnstraat 62. Door het succes in Amsterdam-Zuid zijn we nu ook in Nieuw-West open. Dat is iedere woensdag van 18:00 tot 21:00 bij de Heverleestraat 2a.

ExpEx worden?

ExpEx Amsterdam zoekt jongeren onder de 30 afkomstig uit Amsterdam en omstreken met voldoende afstand tot hun eigen ervaringen, die goed kunnen reflecteren op eigen processen en deel uit willen maken van een groep die elkaar begrijpt, stimuleert en inspireert. Ben of ken jij deze nieuwe toekomstige ExpEx in omgeving Amsterdam? Meld je dan snel aan! Op 7 mei 2024 start er een nieuwe training in Amsterdam.

ExpEx worden of inzetten?

Neem contact op met projectcoördinator Janet Haring via telefoonnummer 06 48123486 of e-mail expex@teamed.nl.

Nieuws uit de regio

In samenwerking met