ExpEx Amsterdam

Regionaal

ExpEx zijn jongeren met een rugzak vol ervaringen. Denk aan GGZ, dak- en thuisloosheid, jeugddetentie of problemen thuis. De ervaring die zij hebben opgedaan tijdens hun hersteltraject, zetten zij in om de hulpverlening aan jongeren in Amsterdam te verbeteren. ExpEx Amsterdam is een project bij TEAM ED. Dit sociale uitzendbureau leidt jongeren op tot ervaringsdeskundige en zet ze als vrijwilliger in op diverse projecten.

Doel

Na de cursus zijn ExpEx als ervaringsdeskundige inzetbaar als hoopverleners voor andere jongeren en als gesprekspartner voor hulpverleners, beleidsmaker of anderen die te maken hebben met hulpverlening aan jongeren. Doel is een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de hulpverlening aan jongeren in Amsterdam én het versterken van het herstel van de jongeren die zich inzetten als ExpEx.

Stand van zaken

ExpEx Amsterdam draait nu op volle toeren. De aanvragen van organisaties om ze in te zetten stromen binnen. We starten daarom in september 2018 met onze derde ExpEx training.

ExpEx worden?

We zoeken jongeren onder de 30 afkomstig uit Amsterdam of omstreken met voldoende afstand tot hun eigen ervaringen, die goed kunnen reflecteren op eigen processen en deel uit willen maken van een groep die elkaar begrijpt, stimuleert en inspireert. Ben of ken jij deze nieuwe toekomstige ExpEx in Amsterdam? Dan horen wij dat graag!

Aanjagers

ExpEx Amsterdam is een samenwerking tussen:
Altra, Arkin, De Bascule, De Opvoedpoli, Don Bosco Straatvisie, HVO-Querido, Jeugdbescherming Amsterdam, Spirit, Streetcornerwork/De Volksbond, TEAM ED en de Gemeente Amsterdam.
Zij zijn de financiers en drijvende kracht achter ExpEx Amsterdam.

ExpEx worden of inzetten?

Neem contact op met projectleider Sandra Ruijzendaal
via 0641552284 en sandra.expex@teamed.nl.

Documenten

In samenwerking met