Prijswinnend ervaringscafé start avond voor autistische jongeren

Winnaar Herstelspecialprijs

VGZ & Mind rijken jaarlijks de GGZ herstelspecial prijs uit. Op 29 oktober jl. was het Ervaringscafé van ExpEx Midden-Holland een van de winnaars van de Herstelspecial prijs. De jury was onder de indruk van de mooie zaken die de jongeren zelf hadden bedacht en uitvoerden.

We hebben 7.500 euro ontvangen voor de Herstelspecial prijs en nog eens 2.500 euro voor de juryprijs. Hierdoor zullen er regionaal ervaringscafe’s georganiseerd gaan worden in verschillende gemeenten in Midden-Holland.

We zijn superblij en trots met deze landelijke erkenning!

Nieuw: thema-café Tsjill-Aut

We zijn gestart met de Tsjill-Aut: een ervaringscafé voor jongeren met autisme. De bijeenkomsten noemen we Tsjill-aut: van ‘chillen’ en ‘autisme’. Een van de ExpEx Floor bedacht om het zo te schrijven, want met mensen met Autisme bekijken de wereld óók op een andere manier.

Het idee is ontstaan omdat Floor graag bij het ervaringscafé kwam en vond dat we dit soort avonden ook voor jongeren met autisme zouden moeten organiseren. De organisatie was al snel gevormd met Alex en Rikki, allemaal ExpEx met ervaring met autisme.

We hebben de eerste twee avonden vragen uit een zelfgemaakte Kletspot beantwoord, een co-creatie gemaakt, gekletst, gegeten, gedronken en kaart-trucs aan elakar uitgelegd. De reacties van deelnemers waren positief, dus op naar nog meer Tsjill-Aut avonden in 2020!