De Big 5 voor een stevige basis

17 februari 2022

8BkTAmrTVdD1O

Voor jongeren die vanuit een problematische situatie komen en geen stabiel vangnet hebben, is het een stuk lastiger om zelfstandig te worden. Bovendien stopt de jeugdhulp vaak wanneer jongeren 18 worden, waardoor zij die grote stap ook nog eens versneld moeten maken. Juist voor deze jongeren is er de Big 5.

De Big 5 is een visie en werkwijze die jongeren die opgroeien in kwetsbare omstandigheden helpt bij het creëren van een stevige basis waarop zij hun leven en toekomst verder vorm kunnen geven. Zodat ook deze jongeren de grootste kans hebben om zichzelf te ontwikkelen naar de beste versie van zichzelf.

De Big 5 is ontwikkeld in co-creatie tussen jeugdhulporganisatie Levvel en jongeren van Jong doet mee!

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Support
Je hebt tenminste één volwassene die er altijd voor je is en je hebt steunende familie, vrienden en/of kennissen waar je op kan rekenen. 

qe7afBWI CMR7AmP1P5zdResFhyszptheLcEz ZxU2D BmAqKDYgNkBoOa0TSpayKpDB 1PNTkJAzkuCfc oygmiRMd2YCfTzcKDI6JYGkrsgly8LFIqMQJGXULsBw MdWvS8KT3

Wonen
Je hebt een passende, betaalbare woonplek alleen of met anderen, waar je voor langere tijd kan blijven. 

School & werk
Je gaat naar school, studeert of werkt en je maakt plannen voor wat je later wilt doen of worden.

t0lBuTD67W6O72NpgIGBHNJQ67rgwFj l WgiqyVXnawl42FgOU7iz3BrdGXZw5

Inkomen
Je bent goed voorbereid op je financiële zelfstandigheid en het voorkomen of oplossen van schulden. En als je het (nog) niet zelf kan, is er iemand die dit samen met je kan doen. Je hebt een stabiel inkomen dat voldoende is voor nu en de nabije toekomst.

nVwlghJZb9SI7Rxo tIRyiF2DHsur1 GfgSKVQ6KjHx2xNLdIHJbhEZwsj2y Gz wmO EyWecxuWqwTbD1gjo5tLG3d5zVQGXCevSMadOhbEmIOfc

Welzijn
Het gaat mentaal en lichamelijk goed genoeg met je en je hebt het gevoel dat je de toekomst aan kan. Je herkent bij jezelf wanneer het niet of minder goed met je gaat en je weet waar en bij wie je dan kan aankloppen voor hulp.

Lees meer over 18- 18+ en de overgang van 16-27 jaar met de Big 5 als basis op onze thema-pagina.