Nieuwe geslaagde groep in Katwijk

16 april 2024

De laatste trainingsbijeenkomst in Katwijk verliep op een klassieke ExpEx-manier: met respect en humor náár elkaar en verdieping mét elkaar. Het was een geslaagde avond en training. Katwijk heeft er vijf trotse nieuwe Experienced Experts bij en een getrainde ExpEx als co-trainer.

Projectleider van ExpEx Katwijk Nelleke vertelt: “Vanavond is het zo ver.. Na twaalf weken theorie, oefenen en elkaar beter leren kennen is er de uitreiking van het certificaat.

Twee uur voor aanvang van het programma, is er nog één laatste sessie met elkaar. Even met elkaar eten: zelfgemaakt Mexicaans eten wordt meegenomen door coördinator Nelleke. En van start! Helaas zijn er vandaag twee zieken, maar dat mag de feestelijke stemming niet drukken.

In deze laatste uurtjes training wordt stilgestaan bij wat je over jezelf en van de ander hebt geleerd en welke feedback er nog is op het programma van de afgelopen weken. Dit alles verloopt op een klassieke ExpEx-manier, met respect en humor náár elkaar en verdieping mét elkaar. Als laatste mooie afsluiter schrijven en ontvangen de (bijna) ExpEx een briefje met een compliment of een wens.

Dan het officiële gedeelte;  de certificaatuitreiking. Langzaam loopt de zaal vol met vrienden, familie en andere genodigden. Er worden stoelen en krukken bijgezet vanwege de drukte. Tijdens de presentatie vertellen de deelnemers over ExpEx en henzelf, hun motivatie en wat de training ze heeft gebracht. En dan krijgen alle ExpEx hun certificaat, met een persoonlijk stukje geschreven door de trainers Dora & Tara. Ook worden er natuurlijk uitvoerig foto’s gemaakt.

Na de uitreiking blijft iedereen hangen. Met muziek en koffie, thee of fris wordt er uitvoerig nagepraat. Officieel duurt het programma tot 21:00, maar door de goede stemming wordt het wat later afgerond, met vijf trotste nieuwe Experienced Experts en een getrainde ExpEx als co-trainer in Katwijk! Een hele geslaagde avond na een geslaagde training.”

Eerste training in Dordrecht gestart

eerste training dordrecht gestart crop

In de derde week van april is in Dordrecht de eerste ExpEx training van start gegaan. KernKracht verzorgt voor Stichting Ouderplatform Zuid-Holland Zuid deze training. Het was meteen al fijn om te ervaren dat “ik niet de enige ben”. De jongeren hebben er zin in om samen te leren hoe ze hun eigen ervaringen positief in kunnen zetten na de training.