Uitnodiging bijeenkomst Ervaringsdeskundige ex-AMV’ers

De afgelopen weken zijn 8 enthousiaste en gemotiveerde ex-AMV’ers getraind als ervaringsdeskundigen. Komt u dit mee vieren en kennismaken op onze feestelijke bijeenkomst? Dan zien we u graag op 9 oktober van 18.00 tot 20.30 uur bij het Werkgevers service punt van de Gemeente Den Haag: Binckhorstlaan 119.

Het project “Ervaringsdeskundige ex-AMV’ers” is gebaseerd op het succesvolle principe van ExpEx, Experienced Experts: jongeren uit de jeugdhulp die als ervaringsdeskundigen andere jongeren steunen en instellingen en gemeenten adviseren.

De training is op maat gemaakt voor ex-AMV-ers. En geïnspireerd op de ‘Werken met je eigen ervaring als ExpEx’ en de Toekomsttraining van Beyond Borders, de belangenorganisatie voor AMV-ers.

Een landelijk uniek project!

We willen met dit project meerdere doelen bereiken, waaronder:

  • AMV’ers empoweren en voorbereiden op hun zelfstandigheid;
  • Ex-AMV’ers opleiden en empoweren door o.a. hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten;
  • het verbeteren van de kwaliteit van de hulp aan deze jonge asielzoekers en statushouders.

De jongeren presenteren zichzelf graag aan u ,om te laten zien wat ze geleerd hebben en een beeld te geven van hoe zij ingezet kunnen worden. Hierna krijgen zij hun certificaat overhandigd van Bert van Alphen, wethouder Sociale zaken, Armoedebestrijding en Maatschappelijke opvang van de gemeente Den Haag.

En natuurlijk gaan we graag met elkaar in gesprek om te kijken wat deze jongeren of dit project mogelijk ook voor uw organisatie of gemeente of kan betekenen. Wij hopen u te ontmoeten op 9 oktober!

Wilt u zich aanmelden in verband met de catering, graag voor 7 oktober 20.00 uur via info@beyondborders.nu.

Vriendelijke groeten, natuurlijk ook namens de jongeren,
Mannus Boote en Fietje Schelling – ExpEx
Ossama Abu Amar, Aahd Jarrar en Santje Geuze – Beyond Borders
Monique Haveman – MiX Support

Meer informatie

Als je vast meer wilt lezen over ons project, dan kan dat op deze pagina.
En lees ook deze impressie die Monique geschreven heeft na de allereerste bijeenkomst met de jongeren op 28 juni.

Dit pilot project is een initiatief van Beyond Borders, ExpEx/Fietje Schelling en Monique Haveman/Mix Support. Uitgevoerd met behulp van de financiële bijdragen van het Kansfonds, het Oranjefonds, de Gemeente Den Haag en Fonds 1818.