ExpEx Zeeland-Brabant

Regionaal

Welkom en leuk dat je hier terecht bent gekomen! Wij zijn Amarinde, Britt, Amon, Nikita, Rachel, Nikki, Romina, Romée, Nadia, Talitha en Sjoek, team ZeBra ExpEx. 

ExpEx staat voor Experienced Experts, ervaringsdeskundigen dus. Stuk voor stuk hebben we de kans gekregen en gepakt om onze ervaringen in de jeugdhulp om te zetten naar iets moois, namelijk: anderen helpen. 

eerste groep ZeBra crop

Alle ZeBra ExpEx zijn verbonden aan het ZeBra Netwerk JOP, Zeeuws-Brabants netwerk vanuit jongeren- en ouderperspectief. De missie van ZeBra Netwerk Jop? “Ervaringsdeskundigheid en professionele kennis samenbrengen. Laten we leren van elkaar; ouders en jongeren, maar ook hulpverleners en beleidswerkers samen. Samen, als gelijkwaardige partners, ieder vanuit de eigen kennis en expertise. 

Wat doen wij? 

Om ZeBra ExpEx te worden, volg je eerst een training. Je leert van alles over het inzetten van je eigen ervaring op de werkvloer; je leert onder andere over herstel, communicatie technieken en hoe je omgaat met situaties die je kan tegenkomen. Kortom: je wordt helemaal klaargestoomd om te gaan werken met je eigen ervaring. Na de training kun je je inzetten als maatje en adviseur. 

Maatje 

Een maatje kan erg steunend zijn. Het kan zijn dat je je soms onbegrepen voelt, door je familie, vrienden of hulpverlener(s). Het kan dan helpend zijn om te praten met iemand die in hetzelfde schuitje heeft gezeten, iemand die weet hoe het is. Neem gerust contact met ons op om te kijken of een maatje wat voor jou is. Onze contact gegevens staan hieronder vermeld. 

Adviseur 

Naast maatje zijn ZeBra ExpEx dus ook opgeleid als adviseur. Zij kunnen advies geven aan hulpverleners, gemeenten, zorginstellingen. Bijvoorbeeld door een workshop of presentatie te verzorgen, aansluiten bij vergaderingen of meedenken in beleid.

Neem gerust contact op! 

Zou je ook wel ZeBra ExpEx willen worden? Leuk! Neem gerust contact op met Nadia, coördinator ZeBra ExpEx. Zij kan altijd meer informatie geven en samen met jou kijken of het wat voor je is. 

Denk je er over na om een ervaringsdeskundige in te zetten als adviseur of maatje? Aarzel dan niet om contact op te nemen, we denken graag mee en wie weet ontstaat er (nog een) mooie samenwerking. Uiteraard tegen een passende vergoeding. 

Nadia Tabla 

Emailadres: nadiatabla@hotmail.com
Telefoonnummer: 0643101122
Werkdagen: maandag-, donderdag- en vrijdagochtend