Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen

Landelijk

Nederland kent de laatste jaren een hoge instroom van vluchtelingen. Een deel hiervan is minderjarig en vlucht zonder ouders, zij zijn heel kwetsbaar en hebben grote behoefte aan ondersteuning. Deze groep jongeren, in jargon ook wel Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV-ers) genoemd, verdienen speciale aandacht vanwege o.a. hun jeugdige leeftijd, de afwezigheid van ouders, hun opgelopen onderwijsachterstand en gebrek aan ervaring met een ‘normaal’ bestaan.

Wij denken dat jonge getrainde ervaringsdeskundigen deze jonge vluchtelingen heel goed kunnen steunen en helpen bij hun integratieproces. Daarom hebben de ExpEX samen met Monique Haveman contact gezocht met Beyond Borders. Een onafhankelijke belangenorganisatie die zich inzet voor een beter toekomstperspectief voor (ex) Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen ongeacht hun verblijfsstatus.

Samen met hen willen wij de ExpEx training doorontwikkelen voor jonge alleenstaande vluchtelingen. Het plan is klaar, wij zijn nu in gesprek met fondsen om financiering te vinden.

Ook interessant