Zorg+Welzijn: “Jongeren bedanken hun jeugdhulpverlener in speciale campagne”

Zorg+Welzijn heeft Mannus Bote geïnterviewd naar aanleiding van onze campagne #alsnogbedankt, waarin we onze favoriete jeugdhulpverleners in het zonnetje zetten.

Mannus heeft in deze campagne ook twee van zijn hulpverleners bedankt. In dit interview vertelt hij waarom, wat hem geraakt heeft in het contact. Het gaat over homoseksualiteit, over excuses, ervaringen delen. Over contact dat helend gewerkt heeft, niet alleen therapeutisch, maar ook juist menselijk contact. Buiten de lijntjes kleuren, jezelf zijn.

Ze gaf me bijvoorbeeld een knuffel als ze zag dat ik dat nodig had en ze toonde haar emoties.

Als start van de campagne is Mannus eerder dit jaar de video gaan brengen bij een van zijn therapeuten. Hij waande zich Robert ten Brink en ging met tablet onder de arm zijn bedankje cadeau doen. Dat ontvangen blijft lastig. “Ze zijn zo bezig met de ander helpen en bekrachtigen, dat ze zichzelf vergeten.”

Daarnaast geeft Mannus nog een aantal belangrijke tips voor hulpverleners. “Oprechte betrokkenheid is belangrijk. De hulpverleners die je bijblijven, zijn de hulpverleners die het nét een beetje anders deden.” Jezelf zijn, emoties durven tonen en buiten de lijntjes kleuren, daar maak je het verschil mee.

Het hele interview vind je hier op de site van Zorg+Welzijn. Benieuwd naar onze #alsnogbedankt-campagne? Daar kan je hier meer over vinden.