#AlsnogBedankt campagne

Landelijk

Ervaringsdeskundigen in de jeugdzorg zeggen #alsnogbedankt tegen hulpverleners

De jeugdzorg is de laatste tijd geregeld negatief in het nieuws. De ervaringsdeskundigen van ExpEx zijn daarom een videocampagne gestart om hun positieve herinneringen te delen. Ze roepen hiermee iedereen op om aan het begin van dit nieuwe jaar iemand in de sector alsnog te bedanken.

In persoonlijke videoboodschappen delen de ExpEx waarom ze die ene persoon door wie ze geholpen zijn nog hebben onthouden. Welk moment in het contact zien ze nog voor zich en wat deed die persoon waardoor je je gehoord, gezien en geliefd voelde?

Experienced Expert Maurits Boote: “Wij ervaringsdeskundigen weten als geen ander dat er in de sector veel mensen hard werken om het goede te doen. En dat hun circle of influence om dingen te veranderen soms klein is. Maar voor ons zijn het juist vaak de kleine dingen geweest die het verschil in ons leven hebben gemaakt.”

[HIER KOMT WOENSDAGOCHEND DE VIDEO]
Bekijk alle bedank-filmpjes op YouTube.

De filmpjes van de Experienced Experts zijn alleen nog de aftrap van de campagne. Alle jongeren met ervaring in de jeugdhulp worden opgeroepen een eigen filmpje op te nemen en deze te gaan delen met de hashtag #alsnogbedankt op social media. Filmpjes mogen ook verzonden worden naar info@expex.nl zodat ze via onze bestaande kanalen verspreid kunnen worden.

Deze campagne om begeleiders herkenning en erkenning te geven is de eerste actie van ExpEx voor hun speerpunt van 2020: hulpverleners stimuleren en inspireren om met liefde en op een gelijkwaardige manier samen te werken. Lees meer hierover op www.expex.nl

Deze campagne werd financieel mogelijk gemaakt door Jeugdzorg Nederland, FNV Zorg&Welzijn, CNV Zorg&Welzijn en FBZ.