Thijs neemt trots afscheid als ExpEx ambassadeur

7 augustus 2019

Ik heb helaas afscheid moeten nemen van ExpEx. Een andere baan en het vaderschap zorgde ervoor dat ik dit niet meer kon combineren met mijn inzet als ambassadeur. Terugkijkend ben ik heel trots op wat we met ExpEx hebben bereikt.

In de afgelopen 5 jaar heb ik veel verhalen gehoord van ExpEx. Ze deelden hun ervaringen, wat ze mee hadden gemaakt, maar vooral ook over hun dromen. Ik heb gezien hoe zij gegroeid zijn en heb fantastische verhalen gehoord hoe deze jongeren als ExpEx anderen hebben geïnspireerd en geholpen. Ik heb gezien hoe dromen werden verwezenlijkt.

De aandacht voor ervaringsdeskundigheid in de jeugdhulp is dankzij onze inzet aanzienlijk gegroeid. Inmiddels zijn de ExpEx in 9 regio’s actief, zijn er tig organisaties en gemeenten betrokken en zijn er honderden jongeren getraind als ervaringsdeskundige.
ExpEx komen in het nieuws, in radio- en televisieprogramma’s en zijn in gesprek met landelijke en lokale overheid om de jeugdhulp te verbeteren. ExpEx worden ingezet als maatje om er te zijn voor jongeren in de jeugdhulp, geven voorlichting op scholen, adviseren en helpen professionals, professionals en bestuurders.
Alle ExpEx jongeren doen dit op vrijwillige basis, uit intrinsieke motivatie om de wereld te verbeteren. Dat vind ik super gaaf. En sommigen zijn zelf doorgegroeid naar een betaalde baan waar ze als ervaringsdeskundig hulpverlener andere helpen.

Ik hoop dat er nog veel meer jongeren ExpEx mogen worden en hiermee zichzelf en anderen helpen. Ik ben trots op al die jongeren die tot nu toe het lef hebben om hun ervaringen in te zetten. Ik ben trots op wat de ExpEx tot dusver hebben bereikt. En ik ben trots dat ik hier deel van uit mocht maken.