Regio in de spotlight: ExpEx Rotterdam

woensdag 15 januari

ExpEx is een landelijk platform voor ervaringsdeskundigheid in de jeugdzorg, maar we zijn georganiseerd in regionale projecten. Daar wordt onze training gegeven, volgen de ExpEx intervisie en werken ze aan een betere jeugdhulp. Hoe hebben de Experienced Experts uit Rotterdam zich de afgelopen tijd ingezet?

Podcast tegen kindermishandeling

Voor de week tegen de kindermishandeling hebben ExpEx podcast opgenomen in samenwerking met Wij Zijn Spraakmakers en de Gemeente Zwijndrecht. In deze podcasts delen de ExpEx hun eigen verhaal.

Door verhalen te delen en met elkaar in gesprek te gaan laten we volwassenen ervaren wat jongeren onder onveiligheid verstaan. Zo willen we meer bewustwording creëren en bijdragen aan een veilige jeugd voor ieder kind!

Luister nu de podcasts.

ExpEx verbeteren MijnPad

Experienced Experts hebben zich ingezet om de tool Mijn Pad te verbeteren. Vanuit de ontwikkel-werkgroep, geven workshops aan studenten Social Work en trainen professionals.

Mijn Pad gaat doorontwikkeld worden zodat jonge ervaringsdeskundigen deze tool ook kunnen inzetten in hun maatjeswerk en gebruiken in hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer over deze samenwerking.

In gesprek over depressie

Frensis volgt een cursus waarin hij leert zijn ervaringen met depressie in te zetten als Expex maatje voor jongeren. Hij gaat in gesprek met Carolina een van de ervaren maatjes binnen dezelfde organisatie.

Elwin en Etrich zijn neven en elkaars beste vrienden. Tijdens zijn depressie was Etrich één van de weinige personen die Elwin niet van zich afstootte. Toch hebben ze het nooit echt over de depressie gehad.

Bekijk en beluister de gesprekken.

Interview met Yorrick: toen en nu

Yorrick Klinger is geïnterviewd door Zorg plus Welzijn. Hij werd vrijwel meteen na zijn geboorte afgestaan en moest de wereld ontdekken in tehuizen en op straat. Hoe kan een kind zonder liefde van ouders toch de weg naar een fijn leven vinden?

Inmiddels geeft Yorrick voorlichting over waar jongeren in de jeugdhulp mee te maken krijgen. Hij geeft adviezen aan hulpverleners om contact maken te verbeteren.

Lees het artikel van Zorg&Welzijn.