Regio in de spotlight: ExpEx Rotterdam

15 januari 2020

ExpEx is een landelijk platform voor ervaringsdeskundigheid in de jeugdzorg, maar we zijn georganiseerd in regionale projecten. Daar wordt onze training gegeven, volgen de ExpEx intervisie en werken ze aan een betere jeugdhulp. Hoe hebben de Experienced Experts uit Rotterdam zich de afgelopen tijd ingezet? Podcast tegen kindermishandeling

Voor de week tegen de kindermishandeling hebben ExpEx podcast opgenomen in samenwerking met Wij Zijn Spraakmakers en de Gemeente Zwijndrecht. In deze podcasts delen de ExpEx hun eigen verhaal.

Door verhalen te delen en met elkaar in gesprek te gaan laten we volwassenen ervaren wat jongeren onder onveiligheid verstaan. Zo willen we meer bewustwording creëren en bijdragen aan een veilige jeugd voor ieder kind!

ExpEx verbeteren MijnPad

Experienced Experts hebben zich ingezet om Mijn Pad te verbeteren, een tool om een toekomstplan te maken. ExpEx zitten in de de ontwikkel-werkgroep, geven workshops aan studenten Social Work en trainen professionals.

Er zijn plannen om MijnPad door te ontwikkelen voor ExpEx zelf, zodat wij het kunnen inzetten bij het ondersteunen van onze maatjes en ook voor onze eigen persoonlijke ontwikkeling kunnen gebruiken.

In gesprek over depressie

Experienced Experts hebben meegewerkt aan de campagne Alles Goed, om depressie bespreekbaar te maken.

Frensis en Caroline gaan met elkaar in gesprek over het inzetten van hun ervaringen als ExpEx maatje voor jongeren. En Elwin gaat in gesprek met zijn neef Etrich, een van de weinige personen die Elwin tijdens zijn depressie niet van zich afstootte maar met wie hij nauwelijks over zijn depressie heeft gesproken.

Interview met Yorrick

Yorrick Klinger is geïnterviewd door Zorg+Welzijn. Hij werd vrijwel meteen na zijn geboorte afgestaan en moest de wereld ontdekken in tehuizen en op straat. Hoe kan een kind zonder liefde van ouders toch de weg naar een fijn leven vinden?

Inmiddels geeft Yorrick voorlichting over waar jongeren in de jeugdhulp mee te maken krijgen. Hij geeft adviezen aan hulpverleners om contact maken te verbeteren.