Podcasts over kindermishandeling met Spraakmakers

6 december 2019

Voor de week tegen de kindermishandeling hebben ExpEx podcast opgenomen in samenwerking met Wij Zijn Spraakmakers en de Gemeente Zwijndrecht. In deze podcasts delen de ExpEx hun eigen verhaal.

Door verhalen te delen en met elkaar in gesprek te gaan laten we volwassenen ervaren wat jongeren onder onveiligheid verstaan. Zo willen we meer bewustwording creëren en bijdragen aan een veilige jeugd voor ieder kind!

De podcasts

De podcasts zijn te vinden op de site van Wij Zijn Spraakmakers.
Er staan er al zes voor je klaar om te luisteren!

  • Henriette ‘Delen helpt bij je herstel.’
  • Hélène ‘Ga er niet alleen mee rondlopen.’
  • Elwin ‘Ik heb parels.’
  • Vicky ‘Ik kon de eerste keer ook nog niet zo makkelijk praten.’
  • Carolina ‘Juist door erover te praten, ga je het ontdekken.’
  • Rosalia ‘Sommige geheimen kunnen giftig zijn.’

Wij zijn Spraakmakers

Er heerst nog steeds een taboe om te praten over onveiligheid of een onveilige jeugd. Door het taboe te doorbreken willen we voorkomen dat jongeren hetzelfde mee gaan maken. Daarvoor is het project Spraakmakers opgezet.

“Wij zijn Spraakmakers” is als platform ontstaan in Amsterdam vanuit de missie “Ieder Kind Veilig”. Vanuit deze missie wil “Wij zijn Spraakmakers” jongeren die niet gezien of gehoord worden een eerlijke kans geven om hun stem te laten horen. Naar dit voorbeeld is er nu ook in Zwijndrecht een eigen platform ontstaan. Hier wordt de podcast volledig door ExpEx’ers gemaakt uit de regio Rotterdam.

Het doel van Wij zijn Spraakmakers is om moeilijke gebeurtenissen te vertalen naar kracht en van daaruit kindermishandeling bespreekbaar te maken. In de verhalen die gedeeld worden gaat het om herkenning en erkenning. Zo kunnen we meer bewustwording creëren en bijdragen aan een veilige jeugd voor alle opgroeiende kinderen.