Onbedoelde zwangerschap: Uitgerekend nu?!

Maandag 23 september was er een grote conferentie in Utrecht over onbedoelde zwangerschap “Uitgerekend nu?!”. Voor mensen uit het onderwijs en de hulpverlening.

In een prachtig filmpje aan het begin hebben Chiara en Ravi hun ervaring gedeeld. De boodschap: Onbedoeld zwanger worden kan iedereen overkomen. Ravi hield een pleidooi om vaders meer te betrekken en Chiara vertelde over het gebrek aan voorlichting bij haar thuis en de drempel die zij en haar vriend hadden om hulp te zoeken.

Tips van jonge ouders

Daarna hebben 5 ExpEx een workshop verzorgd onder de titel “Kraak de casus”. Hulpverleners en mensen uit het onderwijs maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om de ervaringsdeskundigen om raad te vragen. Er ontstonden mooie gesprekken over hoe je jongeren kan bereiken en hoe belangrijk het is dat je ze bijvoorbeeld zonder vooroordelen benaderd.

De tips die wij hebben gemaakt voor hulpverleners, docenten en andere belangstellende hebben we in dit document op een rij gezet: Tips van jonge ouders.

Meer weten over deze dag,? Bekijk dan dit digitaal magazine.

Wat gaat er verder gebeuren?

Samen met Centrum 16-22 zijn twee ExpEx bezig om een programma JONG moeder te ontwikkelen voor het onderwijs en de hulpverlening.

De komende maanden kunnen onderzoekers, gemeenten en instellingen hun plannen indienen bij ZON MW. Op 5 november is er een voorlichtingsbijeenkomst in Utrecht over deze mogelijkheden.

Wilt u een nieuwe aanpak ontwikkelen en advies van ervaringsdeskundige jonge ouders? Neem dan contact op met onze ambassadeur Fietje Schelling via info@expex.nl.