Film: ‘P L E K – iets van mijzelf’

19 februari 2019

In opdracht van Zorglandschap Jeugd Flevoland maakte CMO Flevoland samen met Studio FJ de korte documentaire ‘P L E K – iets van mijzelf’. P L E K laat de verschillen tussen gemeenten zien vanuit het perspectief van de jongeren. Ze vertellen over hun leven, over hun problemen en de hulp die ze daarbij kregen.

Een belangrijke aanleiding voor het maken van de documentaire was het leren van cliëntervaringen in de jeugdhulp en het stimuleren van het gebruik ervan. In iedere gemeente in Flevoland vertelt een jongere hoe het was om op te groeien in zijn of haar omgeving. Hoe was het voor hen om met jeugdhulp in aanraking te komen? Wat ging er goed, en wat kunnen we leren van deze ervaringen?

Wat de film speciaal maakt is dat de jongeren zelf de regie in handen hadden. Zij bepaalden welke ervaring over jeugdhulp ze wilden delen en waar gefilmd werd. Elke jongere had wel een eigen plek waar ze zich terug konden trekken. Waar de problemen wat verder van hen af leken te staan. Waar ze zichzelf konden zijn.

In de korte film is ExpEx Diantha te zien en ook Moraya is te horen met haar nummer ‘Dossier 107‘.

ExpEx Flevoland gaat opgestart worden samen met o.a. CMO en Hogeschool Windesheim. Lees meer over de transformatieplannen van de provincie.

Ook interessant