Nieuwe voorstelling ervaringstheater ‘The Wizzard of Osso’

2 april 2024

Ken je de Yellow Brick Road van de musical The Wizard of Oz? Die metafoor is de basis van onze nieuwe voorstelling van het ervaringstheater. Wat als je via een storm in een andere wereld komt en hoe bereik je dan je doel en vind je een plek waar je je thuis voelt?

Deel 1: Van ervaring naar kennis

Het publiek volgt tijdens de show het proces van Doris. Die komt als cliënt bij een ervaringscafé en wordt gemotiveerd om de ExpEx training te volgen. De Vogelverschrikker is de trainer en coach van Doris tijdens de fase dat die aan de slag gaat als ervaringsdeskundig vrijwilliger. Zichtbaar wordt welke kracht het delen van ervaringen heeft en geeft. Maar ook welke dilemma’s je tegenkomt bij de inzet van je ervaringskennis, vaak door onwetendheid van de ander. Daarom geeft Goede Fee antwoord op veelgestelde vragen.

Deel 2 Van ervaringskennis naar -deskundigheid

Hierna ontwikkelt Doris zich verder met een opleiding en stage, om uiteindelijk ook betaald werk te gaan doen als ervaringsprofessional. Die doet werkervaring op, met vallen en opstaan. Blikkenvrouw weet tijdens dat proces elke keer een andere blik op de situatie te werpen. Wat nodig blijkt te zijn, want Doris komt wel wat weerstand van de buitenwereld tegen. Daarom deelt de Leeuw verschillende do’s and don’ts met het publiek.

Help jij ons verder?

Tijdens het congres ‘Deskundig werken met ervaringskennis’ hebben we een stukje gespeeld van The Wizzard of Osso. We hopen dit jaar op een financier dankzij wie we deze voorstelling kunnen doorontwikkelen om uiteindelijk in november onze première af te hebben, waarna we volgend jaar on tour kunnen door het land. Heb jij ideeën of contacten die ons verder zouden kunnen helpen? Contact ons dan via info@expex.nl