Mannus en Jason bij netwerkbijeenkomst Lectoraat Windesheim

Het lectoraat GGZ en Samenleving nodigt u uit voor de netwerkbijeenkomst ervaringskennis op 14 maart aanstaande. Deze avond is bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij de verbetering van de afstemming tussen de geestelijke gezondheidszorg en de samenleving.

Hogeschool Windesheim heeft Mannus en Jason gevraagd het plenaire programma te verzorgen. Hieronder stellen zij zich aan u voor en geven ze een tipje van de sluier wat u kunt verwachten.

Praktische gegevens

Datum Donderdag 14 maart 2019

Tijd 19.30 uur – 21.30 uur

Locatie Hogeschool Windesheim
Campus 2-6 Zwolle
Gebouw C, verdieping 2, lokaal C2.64

Deelname Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
U kunt zich aanmelden via dit formulier.

Mannus Boote

Mannus Boote is een van de ontwikkelaars van ExpEx (Experienced Experts), het platform voor ervaringsdeskundigheid in de jeugdhulp. Hij geeft jongeren de training ‘werken met je eigen ervaring’. Hij heeft gewerkt als ambulant hulpverlener in een GezinsFACT team van Intermetzo en als projectleider ervaringsdeskundigheid bij Spirit Jeugdhulp. En hij doet aan politieke participatie, bijvoorbeeld in de Gemeente Amsterdam en bij de Minister van VWS.

Mannus: Ik werk niet voor niets met verschillende organisaties; je zou me kunnen labelen met een hechtingsprobleem. Ikzelf denk dat ik dit werk gewoon het beste als onafhankelijke kan doen. En vroeger stond er in mijn dossier dat ik een autoriteitsprobleem had, maar dat noem ik tegenwoordig radicaal gelijkheidswerker. Of professioneel ontregelaar, weerstand vind ik interessant.

Op mijn 28e heb ik een plekje verovert in het jeugdzorgveld en krijg ik mijn collega’s mee met de inzet van ervaringskennis, Maar dat is niet vanzelf gegaan, net als het leven ging het met vallen en opstaan, met weerstand en met (on)macht. Het vraagt constante aandacht voor normaliseren en destigmatiseren. En ons met z’n allen richten op vertrouwen in plaats van angst.

Ik deel deze avond graag voorbeelden uit de praktijk en het leven met jullie, mijn lessons learned. En ik ben ook benieuwd naar jullie ervaringen! Delen is immers helen. Laat je je rol en functie thuis? Dan ontmoet ik jullie de 14e graag van mens tot mens. Tot dan!

Sylvana

Jason Bhugwandass

Jason: Ik zet me via veel verschillende organisaties in. Vaak hoor ik mensen dan ook ‘onze Jason’ zeggen, maar ik ben van mezelf. Ik werk niet voor organisaties, maar ik werk voor een doel.

Samengevat wil ik de zorg liefdevoller maken. Momenteel focus ik me op de meest liefdeloze vorm van jeugdhulp, de gesloten jeugdzorg.

Ik noem mezelf gepromoveerd probleemjongere. Omdat het mensen doet nadenken over stigmatiserende taal. En de term ‘ervaringsdeskundige’ aan inflatie onderhevig is.

Ik zet mijn ervaringskennis in, in gesprek met mensen en door de teksten die ik schrijf. Daarmee hoop ik jullie deze avond ook iets mee te geven.

52274828 796748924051190 804066445301383168 n