ExpEx op de Voor de Jeugddag 2017

6 november is het weer zo ver, dan vindt de Voor de Jeugd Dag plaats in Amsterdam. Onze ExpEx zijn hier natuurlijk weer van de partij! Hopelijk zien en spreken we jullie daar?

Helaas zijn alle toegangsplekken al vergeven. Je kunt je alleen nog inschrijven voor de wachtlijst.

Don’t be lonely box

11.15 – 12.00 Paviljoen 8

In deze workshop over eenzaamheid laten ExpEx zien hoe eenzaamheid bij jongeren bespreekbaar gemaakt kan worden. In een creatieve verpakking neemt iedere deelnemer nieuwe tips & trucs mee voor thuis of voor op de werkvloer.

Ervaringstheater over privacy

12.15 – 13.00 Paviljoen 8

Voor de conferentie ‘In goed vertrouwen’ hebben ExpEx -samen met hulpverleners- een theaterproductie rondom het thema privacy gemaakt. We delen onze ervaringen ook graag met de bezoekers van de Voor de Jeugddag. Uit ervaring weten we dat het indruk kan maken op de aanwezigen, dus hebben we de zaal tot 14uur gereserveerd om na te praten.

Lagerhuisdebat over ervaringsdeskundigheid

14.15 – 15.00 Paviljoen 11

Op de Voor de jeugd dag doen 4 ExpEx mee met het Lagerhuis debat. Om 14.15 gaan wij een uur lang met het publiek in gesprek over vragen als: Moet elke jeugdhulporganisatie jonge ervaringsdeskundigen in dienst hebben? En hoe zien hulpverleners ervaringsdeskundigen als gelijkwaardige partners?

Reuzenrad

10.00 – 16.00 Jeugdplein

ExpEx hebben de hele dag ook een stand op het Jeugdplein. En samen met de Nederlandse Jeugdraad zorgen we dat bezoekers in een reuzenrad met jongeren in gesprek kunnen over jeugdhulp, jeugdbeleid en jongerenparticipatie.