Chiara – Van tienermoeder tot powervrouw

Ik ben Chiara Vanenburg, inmiddels 24 jaar oud en raakte zwanger op 16 jarige leeftijd. Ik heb geen seksuele voorlichting gehad op school en thuis is dit onderwerp nooit bespreekbaar gemaakt, met als gevolg een tienerzwangerschap.

Toen het duidelijk werd dat het definitief zo was dat mijn nu 7 jarige zoon Damian binnen 6 maanden te wereld zou komen had ik maar één doel voor ogen het stereotype tienermoeder doorbreken. Omdat ik de relatie van mijn toenmalige partner en ook vader van mijn zoon na 4 jaar niet als gezonde omgeving achtte voor onze kleine man heb ik besloten te kiezen voor een gezin met zijn 2-en, waar zijn vader uiteindelijk met de nodige turbulentie toch nauw bij betrokken is gebleven.

Ik heb ondanks mijn zwangerschap aaneensluitend mijn MBO niveau 4 en HBO studie inclusief stages voortgezet. Naast mijn studies heb ik ook altijd een bijbaan gehouden om de noodzakelijke financiële behoeftes te vervullen. Ik vond steun en motivatie middels zelf educatie door boeken te lezen ter bevordering van mijn persoonlijke groei en mijn gezondheid op pijl te houden denk aan voeding en sport.

Het belangrijkste was denk ik toch goede voorbeelden van Powervrouwen als gidsen in mijn directe omgeving. Samen met mijn zoon leid ik een heel bruisend leven.

Momenteel schrijf ik mijn HBO afstudeer scriptie en werk ik voltijd als Cabin Attendant, maar belangrijker nog ik ben op reis ‘Van Tienermoeder tot Powervrouw’.

Ook interessant