Ambities voor 2024

3 december 2023

We hebben ambitieuze plannen voor 2024 gemaakt. We gaan door met waar we goed in zijn, zoals de lobby. We willen ook een aantal dingen beter doen of vernieuwen. Door nog meer samen te werken met andere organisaties voor en door jongeren, kunnen we ons nog beter op de kaart zetten en onze stem laten horen.

Trainingscentrum

We ontwikkelen een nieuwe basistraining, zodat de training goed aansluit bij het kwaliteitssysteem voor ervaringsdeskundigen, waaronder het nieuwe beroepscompetentieprofiel. Onze trainers worden bijgeschoold en de Experienced Experts kunnen een opfristraining volgen. We zetten een eigen trainingscentrum op, voor al onze trainingen, waaronder ook Eigen Kracht en de voorlichtingstraining.

Eigen event

We organiseren een eigen event voor politici en beleidsbepalers, zodat we niet alleen een praatje houden of een workshop geven, maar zelf de agenda bepalen. We brengen Kamerleden, ambtenaren en beslissers in de jeugdzorg in direct contact met onze experts.  

Regio’s

We steunen de regio’s ook financieel, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en we samen meer projecten kunnen ontwikkelen zoals onze ervaringscafés. We gaan ook meer goede ideeën van Experienced Experts faciliteren, zoals de Eerste Hulp Bij Jeugdzorg box.

Geld 

We hebben dus veel plannen, en daar is ook financiering voor nodig. Het goede nieuws is, dat dit lijkt te lukken! Het ministerie van VWS, FNO en Het Vergeten Kind blijven ons steunen. Stichting Pieter Bastiaan en het Weeshuis der Doopsgezinden hebben bijdragen toegezegd. Adessium en Stichting Kinderpostzegels hebben ons gevraagd een aanvraag in te dienen. Als dat allemaal rond is, hebben we genoeg geld voor al deze plannen. We gaan 2024 dus met vertrouwen tegemoet.

Ben je benieuwd naar ons volledige jaarplan? Klik dan hier.

Dit artikel is onderdeel van ons jubileum magazine. Lees en blader er door op deze pagina.