Meet & Eat in Katwijk

3 december 2022

“Dit moeten we echt snel weer doen! We hebben een app groep toch? Laten we contact houden!” Dat is hoe de afgelopen Meet & Eat van ExpEx Katwijk eindigde. 

Op een frisse dag in november werd de ruimte voor de Meet & Eat in Katwijk versierd. Voor een avond waar jongeren samen kunnen komen met lotgenoten en ervaringsdeskundigen voor gezelligheid en verbinding. Het thema was: sinterkerst. Dus uit allerlei tassen verschijnen kerstlampjes, slingers en foute kersttruien. We hebben er zin in!

De jongeren druppelen langzaam binnen. Een aantal kennen elkaar al en beginnen een gesprek. Anderen komen wat aarzelend binnen en kijken eerst even de kat uit de boom. Terwijl we wachten op de bezorging van het eten komt het gesprek een beetje op gang. Aan de hand van kennismakingsvragen leren we elkaar wat beter kennen. Tussendoor worden er wat grapjes gemaakt over gedeelde ervaringen met “hulpverlenersclichés”. Iemand laat het woord signaleringsplan vallen en er gaat een interessant gelach door de groep. Hoewel de avond niet gericht is op praten over problemen vinden we elkaar tussen alle regels toch in gedeelde ervaringen.

Na het eten doen we een dobbelspel en al snel is iedereen gezellig met elkaar aan het praten. Ook de jongeren die eerder stil bleven maken grapjes en cadeaus worden in het spel van elkaar gestolen maar ook met liefde teruggegeven. 

Dan is het ineens alweer tijd om af te ronden. Iedereen gaat met een goed gevoel weg, en er wordt gesproken over een herhaling van deze avond. Met het groepje ExpEx blijven we met een goed gevoel over. Dit was een succes, en super gezellig.

Kaylee: “Mooi om als ExpEx op deze manier een plaats te mogen creëren voor jongeren die misschien niet altijd even makkelijk contact leggen. Een avond waarin ze mogen verbinden met lotgenoten, en zichzelf mogen zijn.”
Luister in deze podcast naar Merle die vertelt over het idee van de Meet & Eat én over de aanvulling en meerwaarde van ervaringsdeskundigheid.