MIND – Simone Melis

We zijn bij MIND erg gelukkig met een lidorganisatie als ExpEx. We delen dezelfde waarden, waaronder die van de ervaringskennis. De inzet van deze (collectieve) kennis heeft zoveel meerwaarde in de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van beleid dat wordt bedacht op lokaal, regionaal en landelijk niveau. En er wordt nog veel te weinig gebruik van gemaakt door beleidsmakers en bestuurders!

Mede door deze gezamenlijke drijfveer werken we ontzettend fijn met elkaar samen. We herkennen elkaars bevlogenheid en deskundigheid. Een andere overeenkomst tussen onze organisaties is dat we tastbaar impact willen maken voor de mensen om wie het gaat. Geen woorden maar daden. Actie! ExpEx doet dat op haar eigen, unieke wijze.

Het mooie is ook: ExpEx-ers kom je op allerlei maatschappelijke en bestuurlijke plekken in Nederland weer tegen. Zo verspreid het netwerk zich, en wordt de stem van jongeren steeds meer en beter gehoord.

Samen bereiken we meer dan alleen, dus we hopen dat we nog lang met elkaar zullen werken aan betere (jeugd)-zorg! Heel veel succes met jullie werk. Vandaag, morgen, in de volgende 10 jaar…en daarna!