CARLIJN is Hersteld

11 juli 2023

ExpEx Carlijn van Midden Holland heeft 1 juli haar eerste single Hersteld uitgebracht. En wat zijn we trots! Er is er natuurlijk maar één die het beste kan vertellen over het nummer, en dat is Carlijn zelf. Over de totstandkoming, betekenis en kracht van haar nummer en videoclip schreef ze onderstaande tekst.

Ik weet nog precies het moment dat het ik het telefoontje kreeg. “Carlijn, ik weet eigenlijk je antwoord op deze vraag al, maar zou je met Meau Hewitt de Wisseloord studio’s in willen voor een programma op NPO3?”
Ik ben al niet goed in het reguleren van emoties, dus met deze euforie wist ik al helemaal niet om te gaan. Stichting Het Vergeten Kind, waar ik destijds werkte, was het goede doel van Serious Request 2022. Voor de Serious Request Special zochten ze een ervaringsdeskundige die ook muzikaal was en zo kwamen ze bij mij terecht. Het was ontzettend vet om met Meau de studio in te duiken, maar stiekem ook best wel eng om een lied te schrijven met een camera op je snuit. Dat vond Meau overigens ook, we hadden het beiden nog nooit eerder gedaan.

Die dag in december is mijn nummer genaamd ‘Hersteld’ geboren. Later hebben Meau en ik het lied afgeschreven, en inmiddels is deze uit op Spotify onder de naam CARLIJN. In opdracht van ExpEx is er ook een videoclip gemaakt, met als rode draad in de clip een spiegel. De spiegel staat symbolisch voor het enkel kunnen zien wat achter mij ligt. Wanneer de spiegel breekt, laat ik het verleden los en zie ik de wereld om me heen. Zo voelde herstel ook: ontdekken dat er zoveel meer is dan alleen mijn kwetsbaarheid. Dat is tegelijkertijd ook doodeng om te ondervinden, want wat als er voor mij niet meer dan ziek zijn bestaat? Maar het is het dubbel en dwars waard geweest om de stap tot herstel te zetten. Ik heb een uitlaatklep gevonden in muziek en theater en heb al zoveel mooie dingen mogen doen, zoals het schrijven van dit lied.
Met ‘Hersteld’ hoop ik de periode van mentale kwetsbaarheden voorgoed af te sluiten en me te richten op de toekomst. Het zou fijn zijn als het mensen helpt die door hetzelfde heen gaan.

Tijdens mijn song release feest kwamen ook oud-hulpverleners. Ze vertelden me dat het hen ook hoop gaf en het hen bevestigde dat herstel écht mogelijk is. Dat zelfs zij daar over kunnen twijfelen, vind ik iets heel heftigs. En daarom vind ik het des te belangrijk om dit lied te laten horen. Ik ben trots en dankbaar dat herstel me zover heeft gebracht. Dus als je nog twijfelt om de stap tot herstel te zetten, geef het eens een kans. Wellicht staat er heel veel moois voor jou te wachten in de toekomst.

Liefs, Carlijn