Doe mee met #ALLESOKEE #VOORELKAAR video challenge

18 april 2020

Ook in deze coronacrisis merken wij dat jongeren worstelen. De onderwijsinstellingen zijn vooralsnog dicht, veel jongeren zijn hun bijbaantje kwijt en door de social distancing dreigen zij ook te vereenzamen. Daarom zijn wij benieuwd wat de invloed is van het Corona-virus op jouw leven en hoe je daarmee omgaat.

Geef steun aan andere jongeren!

Wat kan jij doen om te helpen?

Laat aan je vrienden weten hoe het met je gaat en welke tip je voor anderen hebt om deze lastige tijd door te komen. Durf met elkaar te praten over problemen, luister naar elkaar en denk samen na over een oplossing. Vragen hoe het met de ander gaat, kan al een grote hulp zijn.

Want ook in deze tijd moeten jongeren van zich laten horen. We hebben allemaal op onze eigen manier iets bij te dragen. Dit kan iets groots zijn maar ook iets heel kleins. In plaats van dat we focussen op wat er momenteel niet kan of niet goed gaat, is het ook belangrijk om te kijken naar wat er wél kan.

Vraag samen met ons aandacht voor kwetsbare jongeren.

Neem een video op!

Samen met jongeren(ambassadeurs) van verschillende organisaties starten we een online video actie. Wij hopen hiermee jongeren in kwetsbare situaties in heel Nederland een hart onder de riem te steken.

Neem een video op met jouw gouden corona quarantaine tip en deel deze op jouw social media. De leukste tips krijgen een plekje op de website van Save the Children! Daar vind je ook voorbeeld video’s die je kunnen inspireren.

Een stappenplan

  1. Denk hier over na: Hoe gaat het met je? Hoe voel jij je op dit moment? Wat gaat er goed? Wat gaat er niet goed? En waarom? Hoe pas jij je aan de situatie aan? Welke tip heb jij voor andere jongeren?
  2. Vertel in een filmpje hoe het met je gaat. Gebruik hiervoor het volgende script: Hoi allemaal! Ik ben [naam], [leeftijd] jaar en kom uit [plaats]. Ik vind het belangrijk dat jongeren elkaar steunen, daarom doe ik mee aan deze challenge. Ik vind het shit/een hit dat, [noem iets negatiefs (shit) OF iets positiefs (hit) en leg uit waarom]. Mijn Coronatip voor andere jongeren is [….] [naam vriend 1., naam vriend 2.] ik daag jullie uit om mee te doen aan deze challenge. Vertel hoe het met je gaat en tag 2 andere vrienden!
  3. Post het filmpje op je eigen socials met #VOORELKAAR #ALLESOKEE Tag 2 vrienden en vraag of zij hetzelfde willen doen.
  4. Wij kunnen jouw filmpje ook op onze website zetten. Wil je dat? Mail je flimpje dan naar rosalyn.van.houwelingen@savethechildren.nl

Jongeren voor jongeren. Ze staan er niet alleen voor!

Nog een paar vlog-tips

  • Hou de camera altijd horizontaal! Zoals in de afbeelding hiernaast.
  • Houd de camera op ooghoogte en kijk in de lens, niet naar jezelf in het scherm van je smartphone.
  • Zorg dat de vlog niet langer is dan één minuut zodat je video ook in je insta story past.

SUCCES! En heel erg bedankt dat je mee wil werken.

Samen maken we een verschil voor jongeren in Nederland.

De campagne #ALLESOKEE #VOORELKAAR is een initiatief van Save The Children in samenwerking met ExpEx, Team KIM, Augeo Foundation en Het Vergeten Kind.

Foto: Flickr.