ExpEx Friesland

Regionaal

ExpEx Friesland is in 2021 gestart met de eerste groep jongeren. In de komende jaren hopen wij een mooie groep gemotiveerde ervaringsdeskundige jongeren middels een training klaar te stomen om de jeugdhulp te verbeteren en ervaringsdeskundigheid ‘gewoon’ te maken. 

ExpEx Friesland word ondersteund door Jeugdhulp Fryslân, Zorgbelang Fryslân, LIMOR en Wender en wordt uitgevoerd door Stichting Stjoer in Leeuwarden.

ExpEx Friesland groepsfoto edited scaled

Hoe dan?

Hoe willen wij de jeugdhulp verbeteren en ervaringsdeskundigheid “gewoon” maken in de jeugdhulp?

  • Als ervaringsmaatje: omdat een ExpEx kan ondersteunen vanuit eigen ervaring, wat zorgt voor herkenning. Omdat we zelf ook problemen hebben gehad, hulp nodig hadden en we weten hoe dat is. Omdat we weten hoe belangrijk een klik is, gaan we uit van jouw vraag en wens.
  • Als adviseur: voor hulpverleners of gemeenten. Dit kan door aan te sluiten bij een vergadering, een presentatie of workshop te geven, of door mee te denken over beleid.

Ik wil…

een ExpEx inzetten of als maatje

Ben je ook enthousiast geworden en overweeg je een ExpEx in te zetten als maatje of adviseur? Neem gerust contact op met ExpEx Friesland.

ook ExpEx worden

Wil je ook toewerken naar ons doel en bij de ExpEx-familie horen?

Wij zullen regelmatig een training organiseren in Leeuwarden. Dus ben of ken je een jongere uit de provincie Friesland, met voldoende afstand tot eigen ervaringen en verleden, open staat voor reflectie en deel wilt uitmaken van een groep waar ‘herkenning’ en ‘inspireren’ keywords zijn…. Laat het ons weten!

Contact

Neem contact op met:

Hester Braaksma
Coördinator ExpEx Friesland

Tesselschadestraat 8A
8913 HB Leeuwarden

T 06-18166755