Robin Plücken

Trainer (nonactief)

Hallo allemaal, ik ben Robin Plücken en zoals jullie kunnen zien op de foto, houd ik ervan om het extreme op te zoeken in mijn uiterlijk. Dit zoek ik ook in mijn dagelijks leven op, door mezelf altijd tot het uiterste pushen. Haal eruit wat erin zit!

Na een moeilijke jeugd te hebben gehad, waarin ik mij niet gezien en gehoord voelde, ben ik stemmen gaan horen. Dit was nog maar het begin van mijn problemen. Ik werd namelijk ook gepest op school en liep later in mijn jeugd en volwassenheid ook nog een aantal trauma’s op. Na jaren van psycholoog naar psycholoog en van de ene behandeling in de ander, kwam ik een ervaringsdeskundige tegen en dit had ik al die jaren gemist.

Ik besloot dit werk zelf ook te willen doen en ben een herstelcursus en ‘Werken met Eigen Ervaring’ gaan doen. Hierna solliciteerde ik bij de gemeente Zaanstad en daar werd ik aangenomen voor het volwassenen team, waar ik ook nog een Masterclass Ervaringsdeskundigheid heb gedaan. Maar ik werd ook aangenomen om te helpen van het opzetten van een jongeren ervaringsdeskundige team, ook wel ExpEx.

Ik vond het hele idee van ExpEx geweldig, omdat dit was wat ik in mijn jeugd zo gemist heb. Ik ben vrij snel daarna de ‘Werken met Eigen Ervaring als ExpEx’ gaan doen in Heemstede. Hier heb ik veel geleerd en besloten dat ik ook trainer wilde worden. Het ging allemaal in een sneltreinvaart, want binnen een paar maanden kon ik in Zaanstad als co-trainer, de training gaan geven aan mijn toekomstige collega’s.

Ik vind het mooi om te zien wat de jongeren voor een ontwikkeling doormaken tijdens de training. Je ziet ze gewoon echt groeien en ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan kan leveren. Toen ik op 18 juli 2017 hun certificaten mocht ondertekenen, was ik echt super trots op hen. Die dag kreeg ik zelf ook mijn certificaat voor trainer.

Dit alles had ik nooit voor mogelijk gehouden, maar ik ben blij dat ik mij binnen ExpEx steeds meer kan ontwikkelen. Dat ik mijn eigen ervaringen in kan zetten om jongeren te helpen en nu ook op te leiden tot ExpEx, geeft mij veel voldoening. Af en toe mag ik nog wel wat meer in mezelf geloven, maar na dit leertraject voel ik mij al een stuk zekerder.

Rijk is de mens, wiens geluk niet afhangt van de toestemming van een ander