Vacature projectmedewerker ExpEx Haaglanden

9 maart 2023

In- en externe werving maart  2023

Wij zijn ExpEx Den Haag/Haaglanden. ExpEx zijn jongeren tussen de 18 en 28 jaar die opgeleid zijn tot ervaringsdeskundige. Onze kennis en vaardigheden zetten wij in om kwetsbare jongeren te ondersteunen en om de hulpverlening zo goed mogelijk bij de  behoeften van deze jongeren aan te laten sluiten. ExpEx Haaglanden is een samenwerkingsverband van diverse (jeugd)zorgorganisaties;
Stichting JESS, Jeugdformaat, Jeugdbescherming West, Horizon, Opvoedpoli, Youz, Leger des Heils, GGZ Delfland en Ipse de Bruggen.
Stichting JESS is trekker van het project en onderdeel van Stichting Xtra en zet zich in Den Haag in om jongeren te begeleiden op o.a. het gebied van wonen, werk en studie.

Sinds 2014 is er een ExpEx project in Haaglanden. ExpEx zijn jongeren uit de jeugdhulp die getraind zijn om als luisterend oor, adviseur of voorlichter ingezet te worden om de jeugdhulp te verbeteren. Het projectleiderschap van ExpEx Den Haag ligt bij Stichting JESS. Samen met een aantal (jeugd)hulporganisaties zorgen we ervoor dat we ervaringsdeskundigheid van jongeren op de kaart zetten. Daarnaast zetten we projecten op met de samenwerkende gemeenten en organisaties. Stichting JESS zet jonge ervaringsdeskundigen in met als doel de zorg en dienstverlening te verbeteren in het sociale domein en de ervaringsdeskundigen te empoweren.

Wij zoeken voor het project ExpEx z.s.m. een sociaal werker MBO+ (14 uur p.w.)

De afgelopen jaren zijn er zo’n 80 ExpEx getraind in Haaglanden. Daarvan zijn er nu nog ongeveer 25 actief. Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega, om de ExpEx te ondersteunen in hun werk en het project succesvol verder te ontwikkelen in afstemming met de projectleider/ coördinator van Stichting JESS.

De functie

In deze functie ligt de nadruk op de begeleiding van de ExpEx, de contacten met de opdrachtgevers en de ExpEx wat betreft de vraag/inhoud, vormgeving en voorbereiding van de inzet van de ervaringsdeskundigen. Het kan gaan om het organiseren van ervaringscafés, het geven van voorlichtingen, het koppelen van ExpEx aan jongeren in de jeugdhulp of het adviseren van instellingen en gemeenten. De projectmedewerker organiseert samen met de coördinator de intervisie, voert individuele ontwikkelgesprekken met de ExpEx, ondersteunt ExpEx en organisaties bij het bedenken van nieuwe projecten en bij het werven en opleiden van nieuwe jongeren tot ExpEx. Daarnaast evalueert en analyseert de projectmedewerker samen met de coördinator de inzet van de ExpEx en doet suggesties voor verbetering en vernieuwing.

Wij vragen

  • Minimaal MBO+ denk- en werkniveau;
  • Kennis van ervaringsdeskundigheid, herstelbegrippen en hoe ervaringsdeskundigheid kan worden ingezet;
  • Vaardig in het begeleiden van en aan kunnen sluiten bij de doelgroep jongeren;
  • Planmatig kunnen werken, goede administratieve en organisatorische kwaliteiten;
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen functioneren;
  • Vaardig zijn in het netwerken;
  • Flexibel (ook avonden), inventief, stressbestendig, verantwoordelijk, betrokken en inspirerend zijn;
  • Woonachtig in omgeving Haaglanden;
  • Ervaringsdeskundigheid is een pré, willen werken met je eigen ervaring een must.

Overige informatie

Sollicitanten die woonachtig zijn in de regio Haaglanden en in het bezit zijn van een certificaat trainer ExpEx, door het volgen van de training/opleiding Ervaringsdeskundigheid, krijgen voorrang op sollicitanten die hier niet aan voldoen.

Stichting JESS biedt een uitdagende en afwisselende baan met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk. Zo ontvang je een Individueel Keuze Budget voor het uitwisselen van arbeidsvoorwaarden en een persoonlijk opleidingsbudget. We bieden een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 3.467,- op basis van een 36-urige werkweek (schaal 6). Opbouw van het pensioen vindt plaats in het PFZW-pensioenfonds. We vragen je om voor indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Anneke Plukaard, manager Stichting JESS, telefoonnummer: 06-39431152.

Sollicitatie

Stuur je sollicitatiebrief met CV voor 2 april naar a.plukaard@stichtingjess.nl. Vermeld alsjeblieft in je brief op welke manier je ons hebt gevonden.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdagmiddag 7 april a.s. op het hoofdkantoor van Stichting Xtra aan de Zichtenburglaan 260 te Den Haag.

Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten en ervaringsdeskundigen voorrang. Ben je een interne kandidaat, vermeldt dan INTERN in je sollicitatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.