Serious Request 2022 voor Het Vergeten Kind

21 december 2022

Het Vergeten Kind is hét goede doel van Serious Request dit jaar. De mensen van Het Vergeten Kind halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Tijdens speciaal georganiseerde activiteiten overladen getrainde begeleiders de kinderen met positieve aandacht, waardoor ze zich veilig voelen, zichzelf durven te zijn en zich kunnen ontplooien. Omringd door leeftijdsgenootjes ervaren kinderen dat er lotgenoten zijn, waardoor ze zich minder schamen voor hun thuissituatie. Verschillende ExpEx zetten zich in om bewustzijn te creëren en geld in te zamelen voor dit goede doel.

Jason vroeg de allereerste plaat aan

serious request 2022 HVK Jason

Jason weet als geen ander welke positieve impact de activiteiten van Het Vergeten Kind hebben op deze kwetsbare kinderen. “Het Vergeten Kind biedt een warme omgeving en veiligheid. Ik zie dat veel kinderen die betrokken zijn bij Het Vergeten Kind helemaal opbloeien als ze er een dagje zijn. Gewoon omdat ze gezien worden als een persoon en niet alleen je probleem. Je weet dat je veilig bent en dat is van zoveel meerwaarde.” Bekijk hier het interview met 3FM-dj’s Rob Janssen en Wijnand Speelman en hier de intagrampost met een fragment uit het interview.
Speciaal voor 3FM Serious Request is de piek van De Grootste Kerstboom van Nederland in IJsselstein eerder aangezet. De piek brandt 24 uur voor de actie die dit jaar in het teken staat van Het Vergeten Kind. Het aansteken van de piek is een symbolisch gebaar dat past bij de slogan van deze editie: “Breng licht in het leven van een vergeten kind”. Deze slogan is bedacht door Jason: “Als je in een donkere kamer één lamp aandoet, zorgt dat voor enorm veel licht. Dat ene lampje is wat Het Vergeten Kind betekent voor een kind dat in een donkere ruimte leeft.” Jason heeft daarom ook de eerste plaat aangevraagd: het campagnelied van dit jaar ‘Hoor Je Mij’ van S10.

Lockerroom Talk met Nienke en Carlijn

Naast ExpEx zijn Nienke en Carlijn ook ervaringsdeskundige bij Het Vergeten Kind. In de 3FM Lockerroom Talk van 9 december waren zij te gast en deelden een aantal van hun ervaringen met de gesloten jeugdzorg. Het gaat over de kansen die zij hadden ten opzichte van leeftijdsgenoten, de verschillende achtergronden die ervoor zorgden Nienke en Carlijn in de jeugdzorg terecht zijn gekomen en die impact die de instellingen op hun hadden. Carlijn vraagt ook hoe de DJ’s hun thuissituatie vroeger hebben ervaren.
“Ik heb echt moeten leren om een knuffel te krijgen,” vertelt Nienke.
“Vaak was de enige fysieke aanraking die ik kon krijgen fixatie,” legt Carlijn uit.
Bekijk hier de hele Lockerroom Talk.

lockerroom talk Carlijn en Nienke 1 crop

100.000 stappen in 24 uur voor 100.000 vergeten kinderen

Jason 100000 stappen serious request

Jason trekt op 22 december zijn wandelschoenen uit de kast voor een stichting die hem zo aan het hart gaat: Het Vergeten Kind. Deze dag zet hij 100.000 stappen in 24 uur om geld op te halen voor Serious Request. Een stap voor elk vergeten kind in Nederland. Edino van Dorsten, ambassadeur van Het Vergeten Kind, loopt met hem mee. Wil je hem sponsoren? Dat kan via deze link.
Je kunt ook een stukje meelopen of supporten langs de route. Om middernacht starten Jason en Edino om Amsterdam Centraal en leggen zij een uitgestippelde route via Utrecht af naar het Glazen Huis in Amersfoort.

Knuffels op de kerstmarkt

Carlijn verkoopt knuffels als blijk van liefde en steun, want iedereen heeft soms een knuffel nodig. Ook kun je gepersonaliseerde Het Vergeten Kind items kopen, als mutsen, canvasjes, tasjes en armbandjes. Deze zijn zelfgemaakt en ontworpen door Nine van den Berg. De resterende knuffels worden gedoneerd aan kinderen die verblijven in jeugdzorginstellingen. Met deze actie staat ze op de kerstmarkt van Serious Request. Kom vrijdag 23 december langs tussen 18.00 en 22.00 uur (Oliemolenhof 10 Amersfoort) en/of doneer via deze link.

“Ik heb zelf een moeilijke jeugd gehad en in die tijd verlangde ik vaak naar een knuffel,” vertelt Carlijn in dit filmpje waarin ze haar actie aankondigt.

Carlijn knuffelactie serious request 2022

3FM Serious Request Special: Het Vergeten Kind 

Carlijn en MEAU

Carlijn was te zien in de thema-uitzending op NPO3 rond het doel van Serious Request dit jaar; Het Vergeten Kind. In deze special gaan de presentatoren in gesprek met kinderen en jongeren die daarmee worstelen of geworsteld hebben. Welke invloed heeft dit op hun leven? Waar hebben ze behoefte aan? Zangeres MEAU geeft een masterclass songwriting in de Wisseloord studio’s aan Carlijn, die in haar jeugd liedteksten schreef om te verwerken wat ze meemaakte. Daar is iets heel moois en waardevols uitgekomen. En Edino van Dorsten vertelt over zijn leven van ná Ruinerwold, hoe hij zichzelf verloor in de wereld en hoe belangrijk het dan is om gezien te worden door de juiste mensen en instanties.

Bekijk hier de hele aflevering terug. De ontwikkeling het nummer van Carlijn en MEAU is verspreid door de aflevering te zien, specifiek van 5:44-8:32, 17:44-20:59, 30:36-32:03 en 36:32-38:12.