Rijswijkse ExpEx Tji Yu wint Vrijwilligersprijs

30 januari 2018

Maandag 29 januari heeft wethouder Marloes Borsboom van Participatie de Vrijwilligersprijzen 2017 uitgereikt. In een volgepakte Rijswijkse Schouwburg overhandigde zij een trofee aan Tji Yu Kan in de categorie Jongeren. Vele vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor Rijswijk en maken het leven en de omgeving voor velen een stuk aangenamer. Wethouder Borsboom: “Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving. We kunnen niet zonder. Daarom verdienen ze het om in het zonnetje gezet te worden.” Dat gebeurde op 29 januari tijdens het Vrijwilligersfeest, waarvoor alle vrijwilligers in Rijswijk waren uitgenodigd. Onderdeel van dit jaarlijks terugkerende feest is de prijsuitreiking van de Vrijwilligers van het jaar.

Jongerenprijs

In de categorie Jongeren, nieuw dit jaar, won Tji Yu Kan met overweldigende meerderheid. Zij kreeg ongeveer tweederde van de stemmen. Tji Yu is maatje voor jongeren die jeugdhulp krijgen. Ze biedt de jongeren onder andere een luisterend oor. Maar Tji Yu is als getrainde ervaringsdeskundige (ExpEx) ook gesprekspartner voor hulpverleners en de gemeente.

Voor kinderen in armoede

De Kinderrechtenambassadeurs wonnen met ruim 40 procent van de stemmen de groepsprijs. Daarmee zijn de elf kinderen uit groep 7 van de verschillende Rijswijkse basisscholen beloond voor wat zij hebben gedaan voor kinderen die in Rijswijk in armoede moeten opgroeien. De Kinderrechtenambassadeurs hebben onderzocht wat de betekenis en de gevolgen zijn van armoede voor kinderen en hun bevindingen gepresenteerd aan de gemeenteraad. Maar ze staken ook zelf de handen uit de mouwen met een inzamelingsactie van kindersportkleding.