ExpEx Zaanstad

Regionaal

Dit jaar is de Zaanstreek ook gestart met een Expex project. In de Zaanstreek noemen wij het project JEZ (Jongeren Ervaringsdeskundigen Zaanstad).

De JEZ-jongeren zijn ervaringscoach voor jongeren die zich hebben aangemeld of doorverwezen zijn. Maar onze groep heeft ook een aantal knelpunten binnen de Gemeente opgepakt. Wij hebben verschillende werkgroepen opgezet die deze knelpunten oppakken:

    • De werkgroep ASS (Autisme Spectrum Stoornis) en de werkgroep LHBT-I willen activiteiten organiseren voor jongeren met ASS of LHBT-I, zoals een autisme cafe of een maandelijkse feestavond voor LHBT-I.
    • De werkgroep jonge ouders heeft een Facebookgroep gemaakt waar binnen 24 uur al ruim 25 jonge ouders op hebben gereageerd die vragen hadden of de wens ons beter te leren kennen.
    • Een deel van onze groep is dak- of thuisloos. De werkgroep Wonen wil ervoor zorgen dat er meer betaalbare woonruimte komt voor jongeren uit de jeugdhulp.

Met deze werkgroepen bereiken we jongeren die problemen hebben waar nu niets mee gedaan wordt. Ook stellen we vragen aan wethouders en beleidsmedewerkers van de gemeente om zo de knelpunten onder de aandacht te brengen.

Meer informatie

Meer informatie over de aanpak van JEZ kan je krijgen bij de ondersteuner Claudia Janssen: c.janssen@rocdehoofdzaak.org / 0686623473. En je kunt ons volgen op Facebook: JEZ (jongeren ervaringsdeskundigen Zaanstad).