ExpEx Alphen aan de Rijn

Regionaal

In Alphen aan den Rijn hebben meerdere jongeren de cursus gevolgd om aan de slag te gaan als ervaringsdeskundige. Zij hebben 12 lessen hun eigen ervaringen gereflecteerd en geleerd hoe ze hun ervaring kunnen inzetten. Onze ervaringsdeskundigen zetten zich in voor jongeren die vrijblijvend contact willen hebben.
Er wordt uiteraard gekeken naar de beste match. Zij hebben elk een ander verhaal met bijvoorbeeld mishandeling, uithuisplaatsing, ggz, verslaving, depressie en gescheiden ouders.
Ook zetten zij zich in voor de medewerkers op Horizon. Het team is enthousiast over ervaringsdeskundigheid en breid zich uit door contacten te leggen met het MBO Rijnland waar eventueel ook verhalen gedeeld worden over hun eigen ervaring.

Onze ervaringsdeskundige delen allemaal dezelfde visie en missie. Zij willen dat jongeren zich gehoord voelen, begrepen voelen en zij hun ervaringen op een positieve manier gebruiken.
Zou jij graag contact willen hebben met een van de onderstaande ervaringsdeskundigen of meerdere kan je altijd een mail sturen naar sandra.knops@horizon.eu.

Werken met je eigen ervaring als ExpEx

Wat houd dat precies in en wat doen de ExpEx dan?

Wij, wij zijn bekend met de jeugdzorg. Weten vele ins & outs. Weten hoe het voelt om erin te zitten en je niet begrepen te voelen.
Maar wie kan een jongere beter begrijpen dan iemand die het zelf heeft ervaren en het niet allemaal uit een boekje heeft meegekregen.
Wie kan de groepsleiding het beste adviseren over jongeren zelf en het gevoel binnen jeugdzorg als jongeren.

Wij zijn Expex.

Wij kunnen worden ingezet als maatje voor een jongeren binnen de zorg en als adviseurs over de zorg.
Wil jij misschien wat kwijt en gehoord worden? Komt u als groepsleiding zelf er niet altijd even uit en heeft u behoefte aan advies over een jongeren?
Wij zijn er voor jullie beiden. Zowel de jongeren als de medewerkers.

De Alphense ExpEx

De ExpEx uit Alphen aan de Rijn stellen zich hier aan je voor!

 

Filmpje

Samen hebben wij een filmpje gemaakt. Zo weten jullie wie wij zijn en wat we doen. Veel kijkplezier!

Facebook

Daarnaast hebben wij onze eigen Facebook pagina aangemaakt dit is voor jongeren op Horizon. Op deze pagina zullen wij ons nogmaals voorstellen en je wordt op de hoogte gehouden van het ExpEx team Alphen aan den Rijn!

https://www.facebook.com/groups/528653070809084/