Ervaringslijn: delen is helen

Jeugdzorg kan in het algemeen al traumatisch zijn, laat staan gesloten jeugdzorg. Erkenning en herkenning kunnen helpen bij jouw verwerkingsproces. In samenwerking met stichting Het Vergeten Kind is ExpEx daarom de Ervaringslijn en het Ervaringscafé gestart. 

Ervaringslijn  

Heb jij in de gesloten jeugdzorg gezeten en wil je jouw verhaal kwijt? Dan ben je hier op de juiste plek.  

Wij, ervaringsdeskundigen op o.a. het gebied van gesloten jeugdzorg, staan voor je klaar om naar je te luisteren. Wij begrijpen als geen ander hoe opsluiting en dwangbehandeling je kunnen laten voelen, en zijn er daarom voor jou.

Heb je behoefte aan een telefoongesprek bij de Ervaringslijn? Bel ons dan dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur via 0182-235593. Een van onze Experienced Experts zal je te woord staan en je een luisterend oor bieden. 

Ervaringscafé 

Elke eerste en derde dinsdag van de maand tussen 19.00 en 21.00 uur is er het Ervaringscafé. Dit is een online bijeenkomst voor en door jongeren met ervaring in de gesloten jeugdzorg. Hier bespreken wat we hebben meegemaakt in gesloten jeugdzorg en vinden herkenning bij elkaar. We komen samen om ervaringen te delen, andere te leren kennen, te chillen, lachen, huilen en onze krachten te bundelen.

Wil jij aanschuiven bij een online Ervaringscafe? Meld je dan aan voor de eerstvolgende bijeenkomst door een mail te sturen naar contact@expex.nl. Vind je het toch spannend om naar het Ervaringscafé te komen, dan denken wij graag met je mee. Stuur ons een mailtje en dan nemen wij contact met je op. 

Agenda 

Dinsdag 1 maart 19.00-21.00: Ervaringscafé 
Dinsdag 8 maart 19.00-21.00: Ervaringslijn 
Dinsdag 15 maart 19.00-21.00: Ervaringscafé 
Dinsdag 22 maart 19.00-21.00: Ervaringslijn