ExpEx Drechtsteden

Regionaal

Wij zijn Cheyenne, Corina, Jeffrey, Lisa, Mariska, Raja, Rosalien en Naomi. We noemen onszelf ExpEx Dordrecht. ExpEx staat voor Expierenced Experts, de Engelse vertaling voor ervaringsdeskundige. We hebben allemaal met jeugdhulpverlrening te maken gehad en zijn opgeleid door Stichting Kernkracht (voorheen ZOG MH) om daar over te praten. Ons doel is om andere jongeren in de jeugdzorg en hulpverleners te helpen door onze ervaringen te delen. We willen jongeren laten zien dat alles echt weer goed kan komen met de juiste handvatten. En hoe die er volgens ons uitzien en waar je het beste sturing kan zoeken vertellen wij graag. We geven workshops, lezingen en presentaties met persoonlijke verhalen. Ook gaan we individueel met jongeren in gesprek, over wat ze dwars zit of juist wat er op het moment wel goed gaat.

We doen maatjeswerk en staan klaar voor jongeren die op dit moment in de jeugdzorg zitten of er net uit zijn. Voor deze jongeren zijn wij een bondgenoot, een luisterend oor of een bruggenbouwer tussen jullie twee. We gaan actief met jongeren op pad of in gesprek. Dit is geheel afhankelijk van de wensen. Tijdens een voorlichting vertellen we uitgebreid wie we zijn en wat we hebben meegemaakt. We vertellen over succesverhalen en verbeterpunten. We kunnen concrete tips geven over onderwerpen zoals bejegening, regelgeving of privacy.

Contact

Dus ken je een jongere die met jeugdhulpverlening te maken heft en het prettig lijkt om hier met iemand over te praten die zelf ook in de hulpverlening heeft gezeten? Of ben jij een hulpverlener die een vraag heeft aan een ervaringsdeskundige uit de jeugdzorg? Neem dan contact met ons op! Ons emailadres is expex@care-enable.nl. Wij worden gecoacht in dit project door Robert Felix, contact via r.felix@triviumlindenhof.nl of 0634000141.

Nieuws

Ervaringsverhalen

In samenwerking met