Yorrick Klinger

Trainer (actief)

Al jaren noemde ik mijzelf ‘ervaringsdeskundige’, tot ik een gesprek had met Elwin Goedgedrag en hem uitlegde waarom ik hier zo over dacht. Omdat ik al vanaf mijn geboorte in kindertehuizen heb gewoond, en gemiddeld jaarlijks verhuisde, dacht ik een betere kans te hebben tijdens het solliciteren op een baan in de zorg. Waarom? Omdat ik ervaringsdeskundig ben in het vak en het perspectief kan bieden van jongeren en professionals.

In dat gesprek kwam ik er pas achter dat de term ervaringsdeskundige een grotere betekenis heeft, en er zelfs trajecten en opleidingen voor zijn! Vanaf dat moment ben ik gefascineerd en gemotiveerd door en voor ExpEx!

Mijn pad is altijd al chaotisch en impulsief geweest, maar door mij in te zetten voor ExpEx heb ik enorm veel over mezelf geleerd en ben ik sneller gaan groeien. Hier kreeg ik energie van, dus was ik op zoek naar meer. Zo kreeg ik uiteindelijk de mogelijkheid om door te groeien als trainer.

Als trainer heb ik enorm veel verantwoordelijkheid gekregen die mij deed bloeien. Ik heb meer en betere contacten kunnen vormen en omdat ik er op nieuwe manieren voor mensen kon en moest zijn, ben ik het werk nog leuker gaan vinden. Hier krijg ik namelijk enorm veel energie van. In mijn rol als trainer heb ik hier verdieping in gevonden en extra zelfkennis als cadeau daarbij gekregen. Mijn pad is dus pas net begonnen. Ik hoop nog lang hier te mogen groeien en mij in te kunnen zetten voor mensen die er baat bij hebben.