Violette Kieft

Trainer (nonactief)

Tijdens mijn studie SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) aan de Christelijke Hogeschool Windesheim deelde ik niet tot nauwelijks mijn eigen ervaringen. Ik dacht dat dat niet professioneel zou zijn en voelde destijds dat daar weinig ruimte voor was. Zo heb ik mij door mijn studie heen geworsteld en ik heb ik in 2009 mijn diploma behaald. Na mijn studie heb ik diverse administratieve functies vervuld omdat ik niet meer wist welke richting ik op wilde. Het bleef kriebelen om iets met mijn eigen ervaringen te doen, iets met jeugdzorg, iets met pleegzorg, iets met jongeren.

Ervaringsdeskundigheid was ik niet bekend mee en was dan ook erg blij te ontdekken dat er een cursus ExpEx bestond. Alles leek ineens samen te vallen en alsnog te kloppen. Ondertussen was het mogelijk gemaakt om als ervaringsdeskundige af te studeren aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Een nieuwe wereld ging voor mij open en hier en daar zag ik betaalde functies waar eigen ervaring gezien werd als een voordeel in plaats van nadeel.

Ik ben gestart als cursist ExpEx bij de ZOG MH (nu Stichting Kernkracht). Vervolgens ging mijn loopbaan als een speer. Ik werd opgeleid als trainer ExpEx en startte als betaalde medewerker Maatjesproject. Daarnaast deed ik als voorlichter mijn ervaringsverhaal bij diverse congressen en organisaties en heb ik nog een functie erbij als cliëntondersteuner.

De herkenning en erkenning onder de ExpEx vind ik echt fantastisch. Het voelde voor mij als thuiskomen en dat gevoel gun ik heel veel andere jongeren ook.

Follow your dreams, they know the way

Violette Kieft Trainer

Ervaringsverhalen

Sorry, niets om weer te geven.

Nieuws