Sven van den Berg

Trainer (nonactief)

Ik heb voor het eerst van ExpEx gehoord via Nicky, een jarenlange goede vriendin en mede-ExpEx. Ze vertelde dat ze een training aan het volgen was waarbij je leert je ervaringen in de jeugdhulp in te zetten voor anderen. Ze vertelde er enthousiast over en het leek haar ook echt iets voor mij.

Einde 2016 heeft ze me uitgenodigd eens te komen kijken bij een introductieavond voor een nieuwe training. Ze ging die training zelf geven, aangezien ze inmiddels haar opleiding tot ExpEx-trainer had behaald. Tijdens deze bijeenkomst raakte ik geïnteresseerd in ExpEx en ik besloot mij aan te melden voor de training.

Het volgen van de ExpEx-training heeft mij geleerd mijzelf open op te stellen naar anderen toe. Vooral qua gevoelens en emoties vond ik dit erg lastig. Halverwege 2017 had ik mijn certificaat behaald, mede dankzij een zeer gemotiveerde groep cursisten en twee uitstekende trainers, Ravi en Nicky.

Al vrij snel na het behalen van mijn certificaat ben ik ‘overgelopen’ naar ExpEx Rijswijk, een randgemeente van Den Haag, om daar de groep te gaan versterken. Toch was de groep nog te klein om het in Rijswijk echt goed voor elkaar te krijgen. We wilden meer Rijswijkse ExpEx trainen en hiervoor was een eigen trainer benodigd.

In 2018 is een nieuwe training gestart met nieuwe Haagse en Rijswijkse cursisten. Onder de vleugels van Dora en Nicky heb ik tijdens deze training door mogen groeien tot een volwaardige ExpEx-trainer!