Shiva Vroege

Trainer (actief)

Ik ben Shiva, een blij en enthousiast mens en een echte levensgenieter. Ik ben trotse mama van 2 jongens en ik heb mijn eigen bedrijf.

Dit is niet altijd zo geweest. In mijn jeugd werd ik erg gepest en maakte ik een aantal traumatische gebeurtenissen mee. In de eerste klas van de middelbare school werd ik depressief, kreeg ik PTSS en zag ik het leven helemaal niet meer zitten. Ik kwam na een lange wachttijd in een eindeloos GGZ traject en het leek er allemaal niet beter op te worden. Een paar stempels verder, in een hulptraject dat niet echt werkte en ondertussen ook nog een verslaving erbij, dacht ik dat het met mij nooit meer goed zou komen. Ik had ontzettend graag een maatje gewild, die mij begrepen had en mij hoop had kunnen bieden voor de toekomst.

Ik heb particulier een coachingstraject gedaan, wat mij hielp de positieve kanten van het leven weer te zien en mijn kracht terug te vinden. De jaren daarna heb ik veel aan zelfontwikkeling gedaan en mijn weg op het spirituele pad gevonden. Ik ben een coachingspraktijk gestart met dezelfde methode die mij geholpen heeft en ik organiseer innerlijke reizen, waarbij mensen de liefde in zichzelf terugvinden.

Ik heb altijd wat willen doen met de ervaring die ik had en ook de kennis van hoe het anders kan. In 2019 kwam ExpEx op mijn pad. Ik was ontzettend enthousiast en behaalde mijn certificaat voor de ExpEx training. Ik voelde dat ik als ervaringsdeskundige, jongeren precies kon bieden, wat ik destijds gemist had. Ik deed veel klussen via ExpEx en vond na de training al snel een betaalde baan als ervaringsdeskundige bij KOOS in de specialistische jeugdhulp in Utrecht. Daarna werd ik coördinator van ExpEx Flevoland en ben ik ook de training gaan geven. Ondertussen ben ik geen coördinator meer, maar geef ik alleen nog de training en werk ik zelfstandig als ervaringsdeskundige.


Ik vind het ontzettend leuk om de training te geven, om jongeren te zien groeien tijdens de training en een nieuwe generatie ervaringsdeskundigen in te mogen werken. Ik vertel graag over mijn werk als ervaringsdeskundige, het is zo mooi om te zien hoeveel je voor iemand anders kunt betekenen.

Alle negatieve ervaringen uit het verleden maken ons ontzettend sterke mensen in het hier en nu en met deze wijsheid kunnen we ook anderen weer helpen.