Oumy Tevette

Hoofdtrainer en Trainer (nonactief)

Begin vorig jaar vroeg Mannus aan mij of ik het niet leuk zou vinden om samen een training te gaan geven in Gelderland aan jongeren. “Jij met jouw ervaringen zou een goede match zijn voor ExpEx”, vertelde hij me. Ik zei meteen enthousiast ja. Zo begon mijn avontuur bij ExpEx. Als klein meisje woonde ik in een kindertehuis waar ik me nooit ‘thuis’ heb gevoeld. Ik voelde me onbegrepen en had het gevoel dat niemand ‘ECHT’ naar mij luisterde of wilde weten wat ik wil. Daardoor is mijn grootste droom ontstaan en dat is mijn eigen kinderhuis opzetten en kinderen die geen thuis hebben een veilige haven te geven op elke manier mogelijk, maar dan ook echt het ‘thuis’ gevoel te geven en creëren. Daarnaast was een wens van me om mijn eigen ervaringen in te zetten om jongeren te helpen. Dat is wat ik nu aan het doen ben bij ExpEx.

Voor ExpEx werkte is als ervaringsdeskundige met volwassen. Wat ik ook erg leuk vind om te doen, maar ik wilde me toch meer in zetten voor jongeren. Ik ben me daarom ook een aantal jaar geleden gaan omscholen en het onderwijs in gegaan. Ik ben naast trainer van ExpEx ook onderwijsassistent. Ik begeleid kinderen met leerproblemen, gedragsproblemen en kinderen met bepaalde beperkingen.

Mijn eerste training geven bij ExpEx was een gave ervaring. Tijdens de cursus zag ik de jongeren elke week heel erg groeien. Ik had al vaker een training gegeven aan volwassenen, maar het gevoel wat ik had nadat ik de jongeren hun certificaat overhandigde was onbeschrijfelijk. Zo trots als een ‘moeder’ op haar kinderen. Dat gevoel wil ik vasthouden en vaker ervaren.

Ik ben onwijs trots en zoals Mannus zegt ‘focking’ trots op ExpEx en hoe het aan het groeien is. Ik voel me vereerd dat ik onderdeel uitmaak van deze warme nog steeds groeiende familie. Want dat is wat ExpEx is en wat ik voel als ik aan ExpEx denk.

Volg je hart en laat je dromen uitkomen…

Oumy Tevette Trainer

Ervaringsverhalen

Sorry, niets om weer te geven.

Ook interessant