Noah

Mijn naam is Noah (24) en samen met mijn hond Semmy woon ik in Amsterdam. In mijn vrije tijd ben ik graag met familie of vrienden, hoewel ik alleen zijn ook enorm kan waarderen. Ik maak graag lange wandelingen of speel gezelschapsspellen.

In mei 2021 heb ik de training tot ervaringsdeskundige bij ExpEx afgerond. Momenteel participeer ik als ervaringsdeskundige in projecten en zit ik in de organisatie van de Nationale Jeugdhulp Prijzen. Ik volgde cursus ‘Ontwikkelingspsychologie’ en in september start ik met de opleiding ‘Maatschappelijke zorg voor ervaringsdeskundigen’.

Het werk wat ik nu doe als ervaringsdeskundige geeft mij zoveel voldoening en energie.

Sinds ik 12 ben, heb ik verschillende behandelingen gehad voor o.a. autisme, depressie, genderdysforie en trauma’s. In die tijd heb ik veel verschillende hulpverleners gezien, die ieder een eigen aanpak hadden. Hierdoor heb ik ervaren wat volgens mij wel en niet werkt. Doordat ik zelf heb ervaren hoe het is om psychische problemen te hebben, kan ik als een soort vertaler dienen. Wat jongeren niet durven zeggen, voel ik soms aan. 

Wat de jongeren is overkomen of hun overkomt is niet hun identiteit, je identiteit die ontwikkel je zelf. Ook vind ik het belangrijk dat het niet alleen gaat over de dingen die niet goed gaan. Dat er tijd en ruimte is om te onderzoeken waar de jongere energie uit haalt en waar die goed in is. Deze aanpak bleek voor mij de sleutel in mijn persoonlijke traject naar herstel.