Mohini Awadhpersad

Ambassadeur en ExpEx en Trainer

Hey Hallo, mijn naam is Mohini.

ExpEx kwam in mijn leven toen het al erg goed verliep in Gouda en haar entree maakte in Gelderland. Vanuit mijn eigen onderneming Be Positive, probeerde ik samen met één van mijn partners (Zorgbelang Gelderland) het project in te richten in Gelderland door het samen met andere organisaties te dragen.

Zelf woon ik in Den Haag en werkte ik al vanuit mijn ervaringen. Deze lag ten grondslag van de workshops en trainingen die ik al bood. Een certificaat van ExpEx zorgde ervoor dat mijn werk een mooi label kreeg: Ervaringsdeskundige.

Samen met dit label kwam een warme welkom. Ik voelde me per direct aangesloten tot ExpEx en ben meerdere projecten binnen ExpEx gaan doen waarin mijn creatieve talenten opnieuw in mijn leven kwam.

Vroeger schreef ik veel en maakte ik ook muziek. Ik heb dit heel lang losgelaten omdat het bij een tijd hoorde waar ik nog ‘jong’ was en mijn ervaringen belastend ervaarde. ExpEx heeft dit door het ervaringstheater weten omhoog te halen en andere associatie aan dit talent gegeven, namelijk: kracht!

Ik heb samen met Mannus de training ‘Voorlichter over stigma’ mogen ontwikkelen en geven. En ik ben ik deel geworden van het project No Borders, voor jonge vluchtelingen. Ik ben hierin gerold doordat Mannus een invaltrainer zocht en sindsdien ben ik verliefd op dit project! Ik mag de jongeren meevolgen in hun proces van het inzetten van hun kwaliteiten door de klussen bij organisaties te begeleiden en met intervisie bijeenkomsten.

Doordat ik me nog meer wil inzetten voor jongeren die problemen hebben meegemaakt ben ik sindskort onderdeel mogen worden van het landelijk organisatiecluppie.

Naast de leuke werkervaringen heb ik een paar van mijn goeie vrienden mogen ontmoet bij ExpEx. Vrienden was voorheen een woord wat ik nooit gebruikte. Ik heb volgens mij zelfs letterlijk een keer tegen één van deze vrienden gezegd dat ik niet geloof in vriendschap (door mijn verleden). Mooi hoe het leven loopt, he?

ExpEx heeft meerdere paden voor mij open gezet en ik heb deze paden bewandeld om te zijn wie ik nu ben. Ik ben nog steeds lerende maar heel wat roestende patronen zijn doorbroken en in die plek is er heel veel liefde, warmte en natuurlijk nieuwe patronen gekomen. Ik kan nu, niet alleen omdat ik het wil en gemotiveerd ben, maar ook door écht kunde andere jongeren geven wat ik heb leren kennen bij ExpEx: warmte en liefde, ook al ben je maar een passage in iemand zijn/haar leven.