Maya Jansen

Trainer (actief)

Ik ben Maya, 28 jaar en ben al bijna 1,5 jaar trots onderdeel van ExpEx. Ik ben naast trainer ook projectmedewerker bij Stichting Kernkracht voor ExpEx Midden-Holland, ik heb de ExpEx training gevolgd en ben uiteindelijk opgeleid als trainer.

Aan ervaringen heb ik geen gebrek; al vanaf jonge leeftijd kwam ik in aanraking met jeugdzorg, omdat ik in mijn eerste levensjaren opgroeide met een onveilige thuissituatie. Ik werd uit huis geplaatst, kreeg in de daarop volgende jaren te maken met verschillende woonvormen, maar niks leek te werken. Tot ik terechtkwam in een gezinshuis met andere kinderen die ook een ‘rugzak’ hadden met ervaringen. En behalve de ervaringen, werden we hier gestimuleerd om die met elkaar te delen. Een plek waar ‘jij’ niet je ervaring was en de herkenning over en weer ging.

Dat laatste is wat is het voor mij ook zo bijzonder maakt om training te geven en wat ik elke training ook weer hoog in het vaandel heb staan: ‘een plek creëren waarin iedereen open kan zijn, je ziet en hoort dat je niet alleen bent, je gezien wordt als persoon en jongeren die ervoor hebben gekozen van hun kwetsbaarheid hun kracht te maken ondersteunen in het proces’. Dit vergt bij iedere training weer een andere aanpak en dat is nou net wat het zo leuk maakt. Ik ben trots nu onderdeel te zijn van een organisatie die zich inzet voor hetgeen waar ik in mijn eigen ervaringen tegenaan liep; een organisatie waarin iedereen vanuit het hart werkt en we met zijn allen één missie hebben.

Het voelt als ’thuiskomen’.