Lisa

Trainer (nonactief)

De eerste keer dat ik hoorde van het bestaan van ExpEx was in begin 2017. De begeleidster die mij vanuit Spirit had geholpen in het verleden stuurde mij een mail met de vraag of ik geïnteresseerd was in het volgen van een training tot ervaringsdeskundigheid. Gelijk was ik enthousiast.

Ook was er een stukje in mij dat het best eng vond. Ik een training volgen tot ervaringsdeskundigheid? Had ik dan wel genoeg ervaring? Viel het niet allemaal reuze mee wat ik had meegemaakt? Kon ik anderen daar wel echt mee helpen? Ondanks deze gedachten ben ik vol goede moed een half jaar later begonnen aan de training. Het samen zijn en leren met andere mensen uit de jeugdhulp heeft mijn leven ontzettend verrijkt en ik zou de ervaringen voor geen goud willen missen.

Inmiddels heb ik de training afgerond en mag ik mijzelf een ervaringsdeskundige noemen, samen met de rest van de groep die de training heeft afgerond. Wat voor mij waardevol is aan de groep is dat iedereen anders mag zijn en toch geaccepteerd wordt. De focus ligt op leren van en met elkaar, op de herkenningspunten, elkaar begrijpen en steunen. Hierdoor heb ik mogen ervaren dat ik goed genoeg ben zoals ik ben en dat is een mega cadeau dat ExpEx mij heeft gegeven.

Tijdens het volgen van de training had ik de wens om ooit zelf trainer te worden. Dat gaat nu werkelijkheid worden en in oktober 2018 begin ik aan de co-trainers training. Weer ben ik super enthousiast en tegelijkertijd voel ik ook angst of het wel gaat lukken. Gelukkig weet ik inmiddels dat angst iets is wat overwonnen kan worden en heb ik alle vertrouwen dat het een ontzettend leuke tijd gaat worden!