Jason Bhugwandass

Hoi ik ben Jason. En ik ben ooit begonnen met schrijven, op een kamertje in een gesloten jeugdzorginstelling.

Als ’s avonds de deur achter mij op slot werd gedraaid, en ik achter bleef op mijn kamer, ging ik aan mijn bureau zitten, keek even uit het raam, naar de buitenwereld die nu donker oogde, en begon dan met een verslagje van de dag.

Schrijven heeft mij toentertijd enorm geholpen met het verwerken van mijn gedachten. Ik schreef over het leven op de groep; het ervaren van een depressie; over de band met mijn ouders. Ik schreef over mijn angst voor mensen, en mijn irritatie jegens zoetsappige koppels die hand in hand over straat lopen.

Die verhalen heb ik in samenwerking met de Hoenderloo Groep kunnen verwerken in mijn boek: ”Jeugdzorg, mijn dagboek.” En vanaf nu zal ik op de ExpEx website blogs gaan schrijven over wat mij intrigeert en wat mij bezig houdt.

Ps. Benieuwd naar mijn achtergrond? Lees dan mijn ervaringsverhaal!

Jason schreef samen met andere ExpEx een positionpaper over stoppen met gesloten jeugdzorg. Die kun je hier lezen. Wil je meer lezen of zien over wat Experienced Experts doen rondom de gesloten jeugdzorg? Dat hebben we op deze pagina voor je verzameld.

Blogs

Jason in de media

Nieuws