Brenda Zwanikken

Trainer in opleiding

Beste lezer,

Toeval bestaat het ik weet het niet ik denk nog steeds van niet. Er komt op je pad wat bij je past. Op een dag hoorde ik over de Cursus EXPX per toeval. 2 weken later zat ik in dezelfde cursus. Hiervoor had ik nog nooit van ervaringsdeskundigheid gehoord. Heel snel ging ik dat. Bij het intakegesprek moest ik mijn verhaal vertellen. Ik weet nog dat ik dit moest doen echt wel heel moeilijk voor iemand die nooit sprak over problemen heeft gesproken.

Ik heb de opleiding SPW gedaan en werkte met mensen met een beperking. Hierin mocht ik nooit privé dingen delen met bewoners. Ook niet als bewoners in eenzelfde soort situatie zat als dat ik heb gezeten. Hierdoor kan je begrijpen hoe iemand zich voelt. Ook de kleinste dingen was het beter als je dit niet zou delen. Ik ben wel altijd tijdens mijn werk uit gegaan van de kracht van mensen.

In de cursus EXPEX kon ik dat uit breiden met het in zetten van eigen ervaring. Na de basiscursus ben ik door getraind als voorlichter. Ik heb al verschilden projecten mogen doen waar onder het JOOZ (jong ouderschap onbedoeld zwanger) project.

Inmiddels heb ik eerst cursus gegeven met Violette als trainer in opleiding in Gouda. Daarna heb ik met Maurits de training samen gegeven in Amsterdam. In het begin dacht ik echt dit ga ik echt nooit leren! Nu denk ik “ik kan het!”

EXPEX betekent voor mij herkenning en erkenning. Een warm bad waar je in op wordt genomen. Een 2de familie waar mee je dingen kan delen of het gewoon gezellig kan hebben. Maar voor al respect voor elkaar!